Annons

Anlagd brand i skåpbil med gasflaskor

Två bränder som tros vara anlagda inträffade i går i Borås.
Borås • Publicerad 12 september 2010
Foto: Ludwig Kihlström

Vid halv niotiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten om att en moped brann på Billdalsgatan på Norrby. Mopeden stod placerad på en kulle mellan Billdalsgatan 26 och fritidsgården på Norrby. Räddningstjänsten kunde snabbt och enkelt släcka branden som misstänks vara anlagd.

– Ja, mopeder som står fritt börjar ju inte bara brinna av sig själva, säger stabschefen på räddningstjänsten.

Annons

Det fanns aldrig någon fara för att branden skulle sprida sig till näraliggande byggnader.

En stund senare började en skåpbil på Getängsvägen en bit därifrån att brinna. Bilen, som stod parkerad utanför en bilskrot, hade gasflaskor i lasten, men även den braden kunde snabbt släckas innan den spred sig. Ett område runt skåpbilen spärrades av under släckningsarbetet på grund av explosionsrisken.

Tidigare på kvällen, vid 19-tiden, fick räddningstjänsten i Borås ett automatlarm till Brämhults idrottsplats. Det visade sig dock att det var grillning som orsakat larmet genom att röken dragit in genom öppna dörrar.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons