Annons

Anklagade man för misshandel - döms själv till fängelse

32-åringen hittade blåmärken på sin son och anklagade sonens styvpappa för misshandel. Nu döms 32-åringen själv till sex månaders fängelse.
Borås • Publicerad 1 april 2014

32-åringen säger att han blev förtvivlad när han såg blåmärken på sin sons kropp och att sonen sa att det var mammans sambo som slagit honom.

Men styvpappan nekar och sonens mamma säger att 32-åringen varit aggressiv och slagit henne när de hade en relation och att hon är rädd för honom.

Annons

Efter att 32-åringen anklagat styvpappan började skickade han sms där han bland annat hotade att döda både mamman och styvpappan - och "sätta ett hagelgevär i magen" på styvpappan.

32-åringen säger att han inte minns på grund av berusning och därför varken kan erkänna eller förneka brott.

32-åringen åtalades även för att ha kört med 1,75 promille alkohol i blodet. Färden fick ett abrupt slut när han kolliderade med en lastbil som körde i 20 kilometer i timmen.

32-åringen döms för olaga hot, olaga förföljelse, övergrepp i rättsak, grovt rattfylleri samt olovlig körning. Han ska betala 10000 kronor i skadestånd till kvinnan och 5000 kronor till styvpappan.

Johanna Kämpe
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons