Andra bullar på Almås
Det var sistaårseleverna på bageriprogrammet som skulle bedömas av representanter från arbetslivet. Många och långa dagar har det blivit för att hinna färdigt med allt. Och gårdagen var inget undantag.
– Vi började 05.30 för att allt skulle vara perfekt till själva bedömningen, sade Victor Fagerström strax innan sanningens ögonblick.
– Klart man är lite nervös. Vi har ju slitit hårt för att det här skall bli bra, fortsatte han.
Fagerström själv hoppades mest på sin dekortårta föreställande en utskuren pumpa. Även Magdalena Ungquist hade lagt ner mycket tid på dekortårtan.
– Det är bilar som åker på en väg. Jag tänkte att den kunde passa bra till ett barnkalas kanske, förklarade hon.
Eleverna lämnade sedan rummet innan juryn anlände. Därefter påbörjades själva bedömningen. Under total tystnad och med spänning i luften synade sedan Roger Olsson, Annicka Öst och Johan Landerhjelm elevernas bakverk.
– Vi tittar mycket på att det skall vara noggrant utfört. Är det fem biskvier skall de vara lika stora exempelvis. Det är viktigt, sade Roger Olsson.
Johan Landerhjelm, granskare från Sveriges bagare och konditorer tyckte att nivån var hög.
– För att vara en gymnasieskola är resultaten generellt på en bra nivå. Det ser bra ut helt enkelt.
Resultatet kommer att sammanställas i helgen.
Roger Olsson, Gullkragen
Annicka Öst, Byttorps finbageri
Johan Landerhjelm, granskare Sveriges bagare och konditorer