Annons

Andra bullar på Almås

Betygsättning brukar gälla matte, engelska och svenska.
Men igår på Almåsgymnasiet gällde den istället blåbärsknutar, kanelbullar och prinsesstårtor.
Borås • Publicerad 26 mars 2011
Magdalena Ungquist med sin biltårta.
Magdalena Ungquist med sin biltårta.Foto: Lars-Åke Green
Ann-Sofie Lindh och Magdalena Ungquist inför bedömningen.
Ann-Sofie Lindh och Magdalena Ungquist inför bedömningen.Foto: Lars-Åke Green
Ida Halvorsen lägger upp det hon bakat med stor precision. Uppläggningen tas också med i bedömningen.
Ida Halvorsen lägger upp det hon bakat med stor precision. Uppläggningen tas också med i bedömningen.Foto: Lars-Åke Green
En dekortårta med lite extra finess, gjord av Mia Andersson.
En dekortårta med lite extra finess, gjord av Mia Andersson.Foto: Lars-Åke Green
Ida Halvorsen lägger upp sina banan-petit-chouxer med mycket omsorg.
Ida Halvorsen lägger upp sina banan-petit-chouxer med mycket omsorg.Foto: Lars-Åke Green
Hela gänget förevigas på bild av läraren Carina Blom.
Hela gänget förevigas på bild av läraren Carina Blom.Foto: Lars-Åke Green
Marsipanfigurer av Ann-Sofie Lindh.
Marsipanfigurer av Ann-Sofie Lindh.Foto: Lars-Åke Green
Roger Olsson, Annika Öst och Johan Landerhjelm kontrollerar elevernas förmågor. Allting gås igenom mycket noggrant.
Roger Olsson, Annika Öst och Johan Landerhjelm kontrollerar elevernas förmågor. Allting gås igenom mycket noggrant.Foto: Lars-Åke Green

Det var sistaårseleverna på bageriprogrammet som skulle bedömas av representanter från arbetslivet. Många och långa dagar har det blivit för att hinna färdigt med allt. Och gårdagen var inget undantag.

– Vi började 05.30 för att allt skulle vara perfekt till själva bedömningen, sade Victor Fagerström strax innan sanningens ögonblick.

Annons

– Klart man är lite nervös. Vi har ju slitit hårt för att det här skall bli bra, fortsatte han.

Fagerström själv hoppades mest på sin dekortårta föreställande en utskuren pumpa. Även Magdalena Ungquist hade lagt ner mycket tid på dekortårtan.

– Det är bilar som åker på en väg. Jag tänkte att den kunde passa bra till ett barnkalas kanske, förklarade hon.

Eleverna lämnade sedan rummet innan juryn anlände. Därefter påbörjades själva bedömningen. Under total tystnad och med spänning i luften synade sedan Roger Olsson, Annicka Öst och Johan Landerhjelm elevernas bakverk.

– Vi tittar mycket på att det skall vara noggrant utfört. Är det fem biskvier skall de vara lika stora exempelvis. Det är viktigt, sade Roger Olsson.

Johan Landerhjelm, granskare från Sveriges bagare och konditorer tyckte att nivån var hög.

– För att vara en gymnasieskola är resultaten generellt på en bra nivå. Det ser bra ut helt enkelt.

Resultatet kommer att sammanställas i helgen.

Roger Olsson, Gullkragen

Annicka Öst, Byttorps finbageri

Johan Landerhjelm, granskare Sveriges bagare och konditorer

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons