Annons

Allégatan blir färdig till studenten

Studenterna kan pusta ut. Allégatan blir klar och är öppen till i morgon när studentflaken börjar rulla genom stan.
Borås • Publicerad 4 juni 2013
Foto: Andreas Carlsson

– Jag har aldrig tvivlat på att Allégatan skulle bli klar i tid till studenten, säger Jan-Åke Claesson på tekniska förvaltningen.

För några dagar sedan var det nog många som tvivlade. Det såg ut som om Allégatan inte skulle bli klar och kunna öppnas till studenten och det traditionella firandet på lastbilsflak.

Annons

Men nu är fjärrvärmerören är på plats sammansvetsade och övertäckta igen. I kväll kommer asfaltbilarna och lägger ny beläggning på Allégatan. I morgon tas de sista avspärrningarna bort och trafiken släpps på igen.

En som inte tvivlade var Jan-Åke Claesson, sektionschef på tekniska förvaltningen.

– Nej, det har inte funnits några tvivel hos mig. Vi har haft en plan som vi följt.

Har det gått efter planerna?

– Ja, vi har i princip följt planen. Det är en kammare i korsningen Allégatan och Åsbogatan som krånglat lite men rördragningen har gått väldigt bra. Vi har inte stött på något oförutsett.

Om det hade strulat och ni inte hunnit klart, fanns det då en plan b för studenterna?

– Nej, det har inte funnits någon plan b. Hade det strulat så hade vi fått täcka hålen med plåtar.

Har det varit stressigt på slutet?

– Nej, det har det inte. Visst har de som jobbar med det här förlängt sin arbetstid för att bli klara. Eftersom det är mitt i stan så kan man inte jobba med stora maskiner på nätterna, men är jag varit på jobbet klocka sex så har de varit i gång med arbetet.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons