Annons

Åkte taxi – sparkade föraren istället för att betala resan

Flera personer blev misshandlade på olika håll runt om i Borås i natt, bland annat en taxichaufför. Men polisen menar på att natten inte har varit värre än vanligt.
Borås • Publicerad 14 september 2014

Minst fyra personer har blivit misshandlade i Borås i natt.

Tidigt på lördagskvällen blev en taxichaufför misshandlad av en kund. Taxibilen hade haft en körning från Södra Älsvborgs sjukhus till en gata i Borås, men när körningen var avslutad vägrade passageraren att betala och började i stället sparka på chauffören.

Annons

När passageraren stigit ur, ringde taxichauffören polisen. En förundersökning är inledd kring bedrägligt beteende och misshandel.

Senare samma kväll blev en kvinna misshandlad så svårt att hon fick föras till sjukhus i ambulans. Ett vittne hade observerat hur kvinnan gick upp i en trappuppgång, men kom ut igen efter en kort stund. Kvinnan blödde kraftigt från tinningen och grät. Sedan gick hon upp i ett skogsområde, varpå vittnet ringde polisen. Kvinnan fördes i ambulans till sjukhus, men ville inte berätta för polisen vad som hänt. En polisanmälan har gjorts om misshandel.

Vid halv elva-tiden blev en person sparkad på Johannelundsgatan i Borås. Nära Knalleland blev en person attackerad av en bekant, varpå personen fick låsa in sig i väntan på polisen. Även här är förundersökningar inledda.

Inre befäl Jan Eliasson i Borås är förtegen om omständigheterna kring misshandelsfallen.

– Förundersökningar är inledda på de här fallen och då råder förundersökningssekretess. Det har ändå varit en lugn natt, sett till hur det brukar vara, säger Jan Eliasson.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons