Annons

Åklagaren: Så ska vi lösa fallet med 12-åringen

Nu tar polisen nya steg i utredningen av mordförsöket på 12-åringen i Borås.
Borås • Publicerad 15 maj 2014

Familjen är övertygad om att blodshämnd var orsak till att en okänd förövare gav sig på pojken och hans kusin på nyårsaftonen.

12-åringen blev både skjuten och knivhuggen, men överlevde. Den här veckan har polisens utredare och chefsåklagare Lena Medelius fattat beslut om hur de ska gå vidare i utredningen.

Annons

– Vi har kommit överens om olika utredningsåtgärder, som jag inte kan berätta om just nu, säger Medelius.

Precis efter mordförsöket efterlyste polisen upprepade gånger tips om mordförsöket, men det gav klent resultat. Medelius kan inte ge besked om tipsläget nu har förändrats.

Polisens arbetar brett med utredningen. Men några särskilda spår är ännu inte aktuella, enligt Medelius.

– Vi pratar inte om spår, utan om åtgärder. Vi ska vidta åtgärder.

Detta fall, och det BT skriver om i dag, hänger inte ihop. Men fenomenet är känt. Migrationsverket sammanställde så sent som i somras en rapport på 41 sidor om den våldsamma sedvänjan i Albanien. Domstolarna har dock i båda fallen hänvisat till att det är myndigheterna i Albanien som ska skydda utsatta familjer. Men det finns också fall där familjer fått stanna i Sverige just på grund av hotet om blodshämnd.

Läs mer i torsdagens BT eller i eBT.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons