Annons

Åklagaren överklagar domen om mamman som kysste sonen

Nu överklagar åklagaren den friande domen om mamman som bland annat misstänktes för att ha kysst sin son inför förskolepersonal.
Borås • Publicerad 10 juli 2008

Tingsrätten friade mamman som misstänktes ha begått sexuella övergrepp på sin son.

Men åklagaren överklagar nu domen till hovrätten.

Annons

Mamman påstods ha kysst sin son framför förskolepersonal för tre år sedan. Hennes förklaring var att det var sonen som kysste i ett glädjerus över att se sin mamma.

Kammaråklagaren Louise Eriksson valde att åtala mamman för sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande. Hon hävdade också att barnen fått suga på mammans bröst som en sexuell handling.

- Jag ammade, förklarade mamman.

Men tingsrätten friade kvinnan med motiveringen att det inte är bevisat att hon begått de påstådda brotten.

Åklagaren tycker dock att domen är fel och överklagar till hovrätten. Hennes argument är att det finns tillräckligt med bevisning som styrker att mamman gjort sig skyldig till sexövergrepp.

Hon påpekar att pojken haft ett sexualiserat beteende efter att han umgåtts med mamman. Åklagaren anser också att mamman själv medgett gränsöverskridande handlingar.

Mamman har hela tiden nekat till brott och hennes advokat Christer Svedberg var förvånad att det hela ens ledde till åtal.

Snezana Bozinovska

Snezana Bozinovska
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons