Annons

700 elever utan idrottshall

Viskastrandsgymnasiets elever står utan idrottshall sedan Lundbyhallen rasat in. Nu försöker idrottslärarna pussla ihop nya aktiviteter.
Borås • Publicerad 2 mars 2010
Foto: Lars-Åke Green
Närmare 700 elever på Viskastrandsgymnasiet står utan idrottshall sedan Lundbyhallen rasat. Idrottslärarna tvingas pussla. Leif Rylander visar hur de närmaste veckorna ser ut.
Närmare 700 elever på Viskastrandsgymnasiet står utan idrottshall sedan Lundbyhallen rasat. Idrottslärarna tvingas pussla. Leif Rylander visar hur de närmaste veckorna ser ut.Foto: Lars-Åke Green

I går var personal från fritidskontoret, försäkringsbolag och byggare på plats i den inrasade Lundbyhallen.

– Vi har varit och inspekterat och gått igenom det här ordentligt, säger fritidschefen Hans Forsman. Det kan bli ganska tufft att få detta som ett försäkringsärende.

Annons

Men nu startar en försäkringsutredning om raset. Byggare ska också börja ta bort bråten som har rasat in. SP startar undersökningen om konstruktionen av Lundbyhallen har spelat in i raset under snöns tyngd.

Ännu finns inga besked om vad som ska hända eller om det är möjligt att återuppbygga den delen av hallen som har rasat.

Men i ett litet grupprum på Viskastrandsgymnasiet sitter idrottslärarna och pusslar för att få ihop idrottslektioner utan sin vanliga hall. Nu blir det en del teori om ergonomi och alkohol på schemat, men också curling och pulkaåkning.

– Det är svårt att få tider i andra hallar, säger idrottsläraren Leif Rylander.

Dessutom ska de ju passa med elevernas schema. Ett annat problem är att många elever saknar vinterutrustning som skidor eller skridskor. Men mer utegympa blir en av lösningarna under vårterminen.

– Vill vi hyra skatehallen måste vi betala 200 kronor i timmen för det.

Men fritidschefen Hans Forsman säger:

– Vi får sätta oss ner och resonera om detta. Naturligtvis ska vi försöka att hitta lösningar.

Fast mitt i eländet gror en förhoppning om bättre framtid för idrottsundervisningen på Viskastrand.

– Under skolans förstå år fick eleverna promenera till Boråshallen, säger Leif Rylander. Lundbyhallen har vi kallat ekohallen för där är problem med akustiken. Och det regnar in, trots att de försökt att laga taket flera gånger.

Annons

Nu hoppas lärarna på en ny hall.

– Jag förstår inte hur man skulle kunna komma på tanken att bygga upp den gamla hallen igen.

Men redan i höst måste de ha tillgång till åtminstone fler halltider, för att kunna genomföra ämnets alla moment.

– Det här är en nödsituation för oss.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons