Annons
En 51-årig man häktades på fredagen som misstänkt för mordbrand på Bergsäter, men inte för ett drygt 15 år gammalt mord i Malmö.
Borås • Publicerad 7 februari 2014

Enligt Malmö tingsrätt finns inte tillräckliga skäl att häkta honom för mordet som inträffade i december 1998.

Mannen nekar till allt han anklagats för, men häktades som på sannolika skäl misstänkt för mordbrand i Borås och för försök till mordbrand i Hisingsbacka. De händelserna inträffade 2012.

Annons

BT har tidigare berättat att Skånepolisens Kalla fall-grupp utrett mordet i Malmö. En kvinna som hittades död efter en lägenhetsbrand hade misshandlats och fått brännbar vätska hälld över sig innan någon tände på.

51-åringen som hade haft ett förhållande med henne anhölls i veckan. Han har även haft relationer till kvinnorna som bodde i lägenheterna på Bergsäter och i Hisingsbacka.

Enligt åklagaren var dåden riktade mot dem.

På Bergsäter användes brännbar vätska för att tända på genom brevinkastet. Det var mitt i natten, men en boende i uppgången reagerade för ljud i trapphuset. Han öppnade sin dörr, möttes av kraftig rök och slog larm.

Kvinnan som utsattes för brandattentatet och en annan person i hennes lägenhet räddades via balkongen. Två personer i en vindslägenhet hade ingen balkong utan klättrade upp på taket och togs ner med stegar.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons