Annons
I över ett år misstänks mannen ha misshandlat och våldtagit sin hustru samt ha slagit sina båda barn.
Borås • Publicerad 29 juli 2008

Nu åtalas den 44-årige mannen från Boråstrakten för våldtäkt, grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning.

Gång på gång våldtog han kvinnan efter att ha misshandlat henne med bland annat slag och sparkar. Vidare hotade han att döda eller skada henne eller barnen om hon inte gjorde som han sade. Bland annat sade han att han skulle låta barnen se på under våldtäkten.

Annons

De båda sönerna som är i tioårsåldern utsattes också för misshandel och skrämdes med hot. De fick ta emot slag i ansiktet och kroppen samt rapp med en livrem. En av pojkarna ska han ha bitit i ryggen och kastat en stol på. Även på sin tioårsdag misshandlades den sistnämnde pojken av pappan, som drog honom i håret. "Jag ska mörda er, jag ska mörda er mamma", är exempel på hotelser som han utsatte barnen för.

Övergreppen började i mars förra året och upphörde först i juni i år när kvinnan flydde till kvinnojouren med sina barn. 44-åringen ringde dock upp henne på kvinnojouren och hotade att döda henne med kokande vatten om han inte fick tillbaka barnen.

Mannen nekar till alla anklagelser.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons