Annons

34 fall rapporterades förra året

34 fall av stöld inom äldrevården rapporterades i fjol, enligt färsk statistik.
Borås • Publicerad 24 mars 2012

Det är det vanligaste missförhållandet som rapporteras.

Sammanställningen visar inrapporterade fel och brister samt risk för missförhållanden, missförhållanden och allvarliga missförhållanden 2011. Det gäller både socialtjänstlagens krav kring äldre samt så kallade Lex Sarah-anmälningar.

Annons

Totalt rapporterades 34 fall av stöld, eller det som rubriceras som ekonomisk kränkning. På andra plats över missförhållandena finns försummelser, 22 fall. I 15 fall är det bemötande som har anmälts. Fem fall handlar om övergrepp.

När det gäller rubriken fel och brister är det vanligaste att brukarna inte fått den sociala insats de har lovats. 30 fall handlade om detta. I 23 ärenden hade man inte fått sin insats i tid. Totalt handlade det om 204 fall.

Stadsdel Väster ligger högt i statistiken när det gäller fel och brister, men har endast tre allvarliga fall av missförhållande. Där toppar Norr och Öster statistiken med 12 respektive 13 fall.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons