Annons

28-årig mördare placeras på Saltvik

Den 28-årige boråsare som tidigare i år dömdes till 18 års fängelse för att ha mördat sin ex-flickvän i Malmö ska avtjäna straffet på Saltviks anstalt.
Borås • Publicerad 20 augusti 2014
Foto: 

Det var i augusti förra året som 28-åringen köpte en kniv på Claes Ohlson i Knalleland, innan han tog bussen till Malmö och mördade sin ex-flickvän i stadsdelen Oxie. Boråsaren berättade att han var svartsjuk och besatt av kvinnan som inte längre ville träffa honom. På offrets kropp hittades 27 knivhugg.

Enligt en utredning av Kriminalvården anses det finnas stor risk att mannen använder sig av hot och våld. Sedan tidigare stod det klart att han skulle placeras på en anstalt med den högsta säkerhetsklassen, 1.

Boråsaren själv ville hamna på antingen Tidaholm eller Kumla, men i stället blev det alltså Saltvik som ligger i utkanten av Härnösand.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons