Annons

18-åring dömd för att ha hotat med Bandidos

Två av killarna som dömdes efter raketdådet fälldes i dag för andra brott och en kompis dömdes för att ha hotat en polis med Bandidos.
Borås • Publicerad 12 maj 2008

Polismannen har även utsatts för hot av en Bandidosman som nyligen dömts till fängelse. I dag fälls hans 18-årige lillebror för hot mot polisen i samband med Mariedal cup i höstas:

– Jag vet var du bor och vilken bil du kör och var dina barn går på dagis.

Annons

Ungefär så ska killen ha sagt.

Samtidigt visade 18-åringen en sedelklämma med Bandidos emblem på ett klistermärke. Han bar t-shirt med texten ”Original Gangsters”.

18-åringen och ett par kompisar åtalas också för misshandel i samband med en fest på Viskastrandsgatan i höstas.

I samband med hotet mot polismannen skulle 18-åringen gripas. Han kämpade för att komma fri och en kille försökte också dra loss honom.

Två av killarna dömdes tidigare i år till ungdomstjänst efter händelserna på nyårsafton. Då fick en ung kvinna en raket intryckt i munnen och en entrévakt vid kårhuset misshandlades svårt.

För killen som hotade med Bandidos ska tidigare utdömd skyddstillsyn även gälla de nya brotten. Dessutom blev det 40 timmars samhällstjänst.

En av de två som var med om nyårsdåden fick 20 timmars ungdomstjänst, för den andra gäller tidigare villkorlig dom även dagens brott.

En fjärde fick skyddstillsyn och 75 dagsböter.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons