Annons

17-åring som hotade med nya bränder åtalas för flera olaga hot

På ett möte med polis och kommunanställda hotade 17-åringen med bränder på Norrby. Nu åtalas han för flera fall av olaga hot.
Borås • Publicerad 29 september 2010

Det ska bli ett helvete på Norrby och vi har redan börjat göra bensinbomber.

Ungefär så ska killen ha uttryckt sig på ett möte på fritidsgården, där ungdomar och polis skulle tala ut om sommarens händelser med bränder och skadegörelse. Även ett par företrädare från kommundelen satt med på sammankomsten.

Annons

BT har tidigare berättat om mötet och händelserna innan det ägde rum. Bland annat hade ungdomar gripits med någon slags brandfackla vid en förskola.

På mötet ska 17-åringen ha hotat med nya bränder om inte killarna med brandfacklan släpptes senast på en bestämd dag och ett visst klockslag.

Åtminstone någon plats på Norrby nämndes, men även polishuset där bevakningen skärptes.

Någon dag senare greps killen och det finns misstanke om olaga hot i samband med gripandet.

Åklagare försökte få honom häktad, men han släpptes fri eftersom det krävs så kallade "synnerliga skäl" för att häkta så unga.

Händelserna på Norrby ledde senare till ett öppet möte där allmänheten fick diskutera med polis, räddningstjänst samt politiker och tjänstemän från kommundelen.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons