Annons

13 rätt för Högskolan i Borås

Av totalt 289 myndigheter kan Högskolan i Borås stolt peka ut sig själva som 1 av 12 myndigheter som uppfyllde alla de 13 kriterier som ställdes i en undersökning om myndigheters tillgänglighet runt om i landet.
Borås • Publicerad 26 juni 2013
Foto: Jeanette Larsson
Foto: Jeanette LarssonFoto: Vikarier-Jeanette Larsson

Undersökningen genomfördes av Handisam - myndigheten för handikappolitisk samordning. Endast 12 av de 289 myndigheter som undersöktes fick godkänt, och Högskolan i Borås var alltså en av dem.

– Min första reaktion efter att ha mötts av beskedet är att det känns väldigt bra att vi är en av dem som uppfyller kraven. Min andra reaktion är att fler myndigheter borde kunna uppfylla kraven, säger Björn Brorström, rektor vid Högskolan i Borås.

Annons

Han påpekar även att det inte är en slump att högskolan är med på listan över de myndigheter som uppfyller kriterierna.

– Vi har jobbat systematiskt med frågan och gått igenom verksamheten med hjälp av en handlingsplan. Andra myndigheter är välkomna att tala med oss om de vill för att få tips om hur vi arbetar.

Trots att regeringen för tolv år sedan slog fast att man oavsett funktionsförmåga både ska kunna arbeta och besöka en myndighet uppfyllde alltså 277 myndigheter inte undersökningens kriterier.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons