Annons

100-talet deltog i kompisarnas kamp

Det var full fart framåt när Kompisloppet gick av stapeln i Sparsör i söndags. Över hundra barn kom för att springa.
Borås • Publicerad 11 maj 2014

– Det gick bra. Men man blev lite trött, sa Wilmer Linhard, 10 år, efter målgång.

De mörka molnen ligger tunga över Trollevi när Sparsör AIK arrangerar kompisloppet för andra året i rad. Trots risk för regn är nästan dubbelt så många deltagare med i år jämfört med förra året. 107 barn har anmält sig till dagens Kompislopp.

Annons

När Borås Tidning är på plats har de mindre barnen mellan 3 och 6 år precis sprungit i mål i det 500 meter långa loppet.

– Det är fullt drag, säger funktionären Nadja Tornblad.

Det är dags för dagens andra och sista lopp för barn från 6 till 10 år. Banan är två varv om sammanlagt 1 000 meter. De tävlande står taggade inför starten och när startsignalen går det förvånansvärt snabbt framåt.

När de når upploppet är det jämt. I ledningen är dock Wilmer Linhard, 10 år från Frufällan, som går i mål med stora kliv och andan i halsen.

– Det kändes bra att springa, men jag trodde nog inte att jag skulle vinna, säger Wilmer efter målgången.

– Jag var lite nervös före faktiskt. Men nu ska jag iväg på en fotbollsmatch, säger han.

Inte långt efter kommer Gustav Karlsson, 9 år. Innan målgång gör han en piruett och håller upp sina armar i Zlataninspirerade gester.

Är Zlatan en idol?

– Ja! säger Gustav nöjt innan han springer vidare för att ta emot lite målgodis från maskoten. Därefter väntar dricka och fika innan himlen öppnar sig och regnet öser ner på Trollevi.

Susanna Rabén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons