Annons
Barnen på skolorna i Bollebygd kan en hel del om vatten. I går fick de återbesök av Vattenmannen och Speed som varit i skolorna en gång tidigare för att prata om vatten och miljö.
Bollebygd • Publicerad 22 maj 2018
Vattenmolekylen ser nästan ut som Musse Piggs huvud så Ted Ljungberg och Julia Berenett från Gaddenskolan hjälper till att få på en mössa med musöron på Vattenmannens dykarhjälm.
Vattenmolekylen ser nästan ut som Musse Piggs huvud så Ted Ljungberg och Julia Berenett från Gaddenskolan hjälper till att få på en mössa med musöron på Vattenmannens dykarhjälm.Foto: Anne Engström

I går dök tv-kändisarna Vattenmannen och Speed upp i Bollebygdsskolan dit barn i förskoleklass och ettan på alla kommunens skolor var inbjudna. BT var med när duon Vattenmannen (Robert Cronsioe) och Speed (Tomas Hirdman) träffade elever från Gaddenskolan. Töllsjöskolan och Örelundsskolan. Senare träffade de även Bollebygdsskolans elever.

Vattenmannen  och Speed sjunger med eleverna.
Vattenmannen och Speed sjunger med eleverna.Foto: Anne Engström
Vattenmannen hälsar på barnen från Gadden.
Vattenmannen hälsar på barnen från Gadden.Foto: Anne Engström

Gårdagens föreställning var en sorts avslutning. Tidigare har alla skolor fått först flaskpost och därefter besök av duon, så de var välkända bland barnen.

Annons

– Vi har ju fått en massa teckningar och ord av er, säger Speed. Nu har vi gjort sånger av orden som vi ska sjunga tillsammans.

Barnen har bland annat skrivit om att man kan dricka vatten och bada i det och att det finns fiskar och vattendjur.

Vattenmannen har en ganska klumpig dykardräkt så barnen fick tillfälle att skratta åt hans fumliga spel på synthen med dykarhandskar. Men till slut gick det riktigt bra.

– H2O finns överallt, det kan vara varmt eller kallt. H2O är en molekyl som du kan stoppa in i din kyl, sjöng Vattenmannen och Speed med barnen.

Vattenmannen lämnar över tre cd till Julia Berenett och Ted Ljungberg från Gadden för att de löste sin uppgift galant. Nu får de dela ut en skiva vardera till de tre skolor som är med på föreställningen.
Vattenmannen lämnar över tre cd till Julia Berenett och Ted Ljungberg från Gadden för att de löste sin uppgift galant. Nu får de dela ut en skiva vardera till de tre skolor som är med på föreställningen.Foto: Anne Engström

Vattenmolekylen (H2O) ser nästan ut som Musse Piggs huvud, så Julia Berenett och Ted Ljungberg från Gaddenskolan fick i uppdrag att sätta en mössa med musöron på Vattenmannens huvud på tid. De klarade det på 5,2 sekunder, vilket var ”nytt rekord” och vinsten blev en cd vardera till de tre skolorna som de två barnen fick dela ut.

Vattenmannen och Speed har träffat eleverna förut och sångerna bygger delvis på ord som eleverna har skickat.
Vattenmannen och Speed har träffat eleverna förut och sångerna bygger delvis på ord som eleverna har skickat.Foto: Anne Engström
Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons