Annons

Vattenläcka mellan Olsfors och Hultafors

Läckan uppstod någonstans på den del av ledningen som ligger mellan gamla brandstationen i Hultafors och till en bit väster om Hultafors AB.
Bollebygd • Publicerad 17 oktober 2010

Exakt var läckan är vet man inte eftersom ledningen på denna sträcka ligger i Sörån.

Natten till söndag fick Carl Pålsson på räddningstjänsten i Bollebygd larm om läckan och under gårdagen arbetade han och Peter Orrestrand på räddningstjänsten tillsammans med kommunens personal med att dra slangar utmed hela den aktuella sträckan på cirka en kilometer för att förse Olsfors samhälle och Hultafors AB:s fabrik med vatten.

Annons

Vatten på brandstationen

Under dagen hänvisades invånarna till att hämta vatten på brandstationen i Bollebygd, eftersom det ansågs vara för kallt att ställa vattentankar utomhus.

Kommunens gatuchefPer Söderquist var på plats för att bedöma skadan och se till att vattenförsörjningen kom igång. Han är medveten om att just denna ledning är dålig och har läckt förut.

Ny ledning har dröjt

Det finns redan ett beslut om att kommunen skall dra om den.

– Egentligen skulle arbetena varit påbörjade för en dryg månad sedan, men vi håller fortfarande på med förhandlingar med markägarna så det har blivit fördröjt. Så snart det är löst kan vi sätta igång, säger han.

Sträckan som skall byggas om är huvudledningarna för vatten och avlopp som går från västra spetsen av Viaredssjön, vid Hultafors station, till mitt för macken som ligger öster om Olsfors.

I dag ligger ledningen i ån hela sträckan och tanken är att lyfta upp ledningarna och lägga dem i marken ungefär halva sträckan. De kan läggas i mark från Viaredssjön till Hultafors fabrik. Resten av sträckan måste fortfarande ligga i ån på grund av markförhållanden, men även de ledningarna byts ut.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons