Annons

V lämnar walk over i Bollebygd

V i Bollebygd lämnar walk over i kommunalvalet. Det blir ingen kommunal lista.
Bollebygd • Publicerad 4 september 2010
Foto: Anne Engström

Barbro Ridell finns däremot med på region- och riksdagslistorna.

Vänstern i Bollebygd har denna mandatperiod haft två mandat i kommunfukllmäktige. Barbro Ridell och maken Tomas Ridell har haft de två ordinarie platserna.

Annons

– Det har varit ett tungt lass att dra, säger Barbro Ridell. Varken jag eller Tomas är sådana att vi gör något halvhjärtat, utan det blir mycket engagemang i både arbete och politik.

Hon säger att man vill vara insatt i alla frågor för att få igenom sin politik. Som litet parti gäller det att övertyga politikerna i de andra partierna.

– Större frågor stämmer vi förstås av med lokalföreningen, men annars blir det ofta att jag och Tomas diskuterar hemma på kvällarna. Det håller inte i längden att ett partis hela representation består av två personer i samma familj.

Efter att ha misslyckats med att få med andra på partiets lista väljer man nu att inte ha någon lista alls i Bollebygd. I stället uppmanar Bollebygdsvänstern sina väljare att rösta på Socialdemokraterna.

– De står oss närmast i välfärdsfrågorna, säger Barbro Ridell. Däremot kommer det att uppstå ett tomrum när det gäller miljöfrågor. Där har vi i Vänstern varit aktiva med många motioner.

Hon säger att helt kommer hon inte att släppa politiken. Fjärdeplatsen på regionlistan och fjärdeplatsen på riksdagslistan kan realistiskt sett ge max en ersättarplats i regionen. Däremot kommer de att bli flitiga med att lämna medborgarförslag.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons