Annons

Trio åtalas för rån i Bollebygd

Två män från Borås och en från Svenljunga har åtalats för ett rån mot två män i deras hem i Bollebygd.
Bollebygd • Publicerad 18 mars 2011

I mitten av februari trängde sig de två boråsarna, 17 och 26 år gamla, samt den 26-årige Svenljungabon, in i lägenheten där de båda offren fanns och tvingade dem med hot och våld att lämna ifrån sig musikinstrument, kläder, bilnycklar och pengar.

Den 26-årige boråsaren var enligt åklagaren den hotfullaste och våldsammaste under rånet. Med ett metallrör eller en expanderbatong ska han ha hotat att slå offren sönder och samman. Han ska även ha slagit till offren i bakhuvudet med en batong. Det ena offret fick också ett slag med en träslev som var så hårt att sleven gicvk sönder.

Annons

Inkräktarna turades också om att bevaka offren medan övriga två letade igenom lägenheten.

Offren tvingades också lämna ifrån sig sina bankkoder och den 26-årige boråsaren begav sig sedan till en uttagsautomat i Bollebygd och tog ut 500 kronor från det ena offrets konto, medan de övriga två ska ha hållit vakt.

Den 26-årige boråsaren ska även ha stampat sönder en gitarr och tillsammans med Svenljungabon ha vandaliserat en tormtumlare och tvättmaskin i lägenheten.

Vidare anklagas den 26-årige boråsaren för att ha försökt tvinga det ena offret att ge honom 5000 kronor senast nästa måndag, annars hotade han med att komma tillbaka och ta dennes dator.

Slutligen hotade 26-åringen med att döda offren om de tog kontakt med polisen. Han anklagas därför även för övergrepp i rättssak, skadegörelse och försök till utpressning.

När trions bil efter rånet stoppades av polis på riksväg 40 vid Rångedalamotet visade det sig att 26-åringen, som körde, var påverkad av både alkohol och narkotika samt att han inte hade körkort.

Svenljungabon är också misstänkt för narkotikabrott och olovlig körning.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons