Annons

Torgkonsert med fullt ös

Publiken kunde utan tvekan varit större, men tonerna gick lika fullt i dur när orkestern Goody Swingers bjöd Bollebygdsborna på en torgkonsert mitt på blanka lördagsförmiddagen.
Bollebygd • Publicerad 25 augusti 2008
I över 50 år har Goody Swingers spelat ihop. Gårdagens konsert på torget i Bollebygd drog dessvärre ingen storpublik.
I över 50 år har Goody Swingers spelat ihop. Gårdagens konsert på torget i Bollebygd drog dessvärre ingen storpublik.Foto: Lennart Magnusson
"Följ med mig Stina i en roddbåt till Kina...", en passande låt i Os-tider, tyckte Magnus Axelsson, Lerum, som sjöng solo när Goody Swingers tog ton i den välkända låten.
"Följ med mig Stina i en roddbåt till Kina...", en passande låt i Os-tider, tyckte Magnus Axelsson, Lerum, som sjöng solo när Goody Swingers tog ton i den välkända låten.Foto: Lennart Magnusson

De ställen där det brukar gå livligt till i Bollebygd en lördagsförmiddag är möjligen dagligvaruaffärerna, men i går förmiddag var det fullt ös också på Gästgivaretorget.

Med saxofoner, trumpeter, trummor och gitarrer intog tio-mannaorkestern Goody Swingers torget och bjöd bollebygdsborna på en blandad musikalisk kompott av gladjazz, evergreens och klassisk storbandsmusik.

Annons

De glada tonerna fick en del lördagsshoppare att stanna till och lyssna, men konserten i Bollebygd kommer säkert inte att gå till Goody Swingers historia som en av de mest besökta.

Annars har storbandet Goody Swingers en lång historia som är över 50 år gammal.

Funnits sedan 30-talet

-Orkestern har funnits sedan 1930-talet och startades som en studiecirkel inom NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, berättade Jan Andersson, ordförande i IOGT-NTO Vikingsborg i Bollebygd, som arrangerade konserten.

Detta gjordes till förmån för Radiohjälpens insamling för Världens barn som startar nu i höst.

-Jag är med i arbetsgruppen för den insamlingen på det lokala planet och hörde att Goody Swingers ville ge en konsert som upptakt för höstens verksamhet. Så jag tänkte vi kunde slå ihop oss, säger Jan Andersson.

Goody Swingers fungerar fortfarande som en studiecirkel inom NBV och medlemmarna, av vilka flera är tidigare yrkesmusiker, har spelandet som en hobby.

-Vi brukar träffas var fjortonde dag, sade Bosse Sjöholm, Rydboholm, och berättade att orkestern brukar spela på äldreboenden, pensionärsdanser, med mera.

-Vi spelar för reseersättningen, sade han.

Under konserten i går bidrog bössinsamling, bokförsäljning och bland annat kaffeservering till insamlingen för Världens Barn.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons