Annons

Söndagskrönika 3 augusti

Så bra att du hörde av dig!
Bollebygd • Publicerad 3 augusti 2008

Det händer att den frasen halkar ur munnen, oavsett om man verkligen tycker det. Men jag har haft turen att arbeta där det verkligen är sant när vi säger så.

När jag pluggade på journalisthögskolan jobbade jag med kundservice. Alla som har funderat lite grann över det där med marknadsföring och kundvård vet att om missnöjda kunder hör av sig har man chansen att vända situationen till att få en nöjd kund igen, det är de kunder som inte hör av sig som man förlorar. Alltså menade vi verkligen "Så bra att du hörde av dig!" när vi sade det.

Annons

Det hände ibland att kunder inte klarade att betala sina räkningar. Då menade vi "Så bra att du hörde av dig, så att vi kan se till att det inte blir inkassokrav".

Som reporter har jag också anledning att säga "Så bra att du hörde av dig", och mena det. För det första bygger en hel del av det vi skriver på tips och för det andra vill jag väldigt gärna ha reaktioner på det jag redan har skrivit. Positiva eller negativa.

Ibland blir det riktigt kul, som då jag hade fotograferat en lutande belysningsstolpe vid Viaredssjön och skrivit att den mest ger ljus åt fåglarna, men snart ger ljus åt fiskarna i stället. Det ledde förstås till att jag fick ett samtal från det ena kommunalrådet som tyckte att kommunen blev oförskyllt utpekad eftersom Vattenfall sköter stolparna på kommunens uppdrag. Stolpen restes förresten samma dag som bilden publicerades.

Den roliga kommentaren i sammanhanget var den som en för mig okänd person lämnade på hemsidan. Han skrev att det ryktas att det skall finnas kabeljo och elektrisk ål i Viaredssjön...

En annan artikel jag skrev i veckan hade jag önskat reaktioner på. En man blev av med allt han skulle sälja på loppisen i Hindåsrotundan och dessutom släpkärran det låg på. Han hade hoppats att någon skulle ha sett något misstänkt.

Skräpet på stranden vid Nedflo har också föranlett kommentarer. Efter att på vår hemsida ha publicerat en bild av skräp som ligger spritt runt soptunnan fick jag veta att bilden var "löjlig" eftersom den visar vad fåglarna gjort med skräpet. Jag har funderat, men undrar fortfarande hur de bar sig åt för att lyfta på locket till tunnan...

Däremot finns det personer jag aldrig säger "Så bra att du hörde av dig" till, nämligen telefonförsäljare. Men Nix-anslutningen har lyckligtvis minskat antalet sådana samtal rejält.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons