Annons

Sista kvällen på Loftet

I onsdags var det sista kvällen med gänget på fritidsgården Loftet i Eriksdalsparken.
Bollebygd • Publicerad 16 maj 2008
Frida Sjödin och Maria Bjarkadottir serverar tårta till kamraterna.
Frida Sjödin och Maria Bjarkadottir serverar tårta till kamraterna.Foto: Anne Engström
Nu åker möblerna. Robert Hansson och Niklas Alnås bär ut soffan. John Odegren och Frida Hedberg vill sitta i fåtöljen en stund till.
Nu åker möblerna. Robert Hansson och Niklas Alnås bär ut soffan. John Odegren och Frida Hedberg vill sitta i fåtöljen en stund till.Foto: Anne Engström

IF Olsfors vill inte ha dem där längre. Men hos IK Omega är de välkomna.

Innan föräldrarna började bära ut möbler och utrustning som inte skulle vara kvar i lokalen bjöds alla barn på grillad korv och tårta.

Annons

Christian Meiner passade på att fira sin födelsedag på fritidsgården, så kompisarna sjöng ”ja må han leva” medan alla mumsade i sig tårtan.

Godiset var det rea på. Det gäller att ha så lite som möjligt att packa ner.

– Det är tråkigt att de inte vill ha oss kvar, säger Sofia Tornängen som tillsammans med Jenny Graversen har varit på fritidsgården nästan varje onsdag. Men Omegastugan kommer säkert att bli trevlig att vara i också.

Det enda hon kommer att sakna när de flyttar är fotbollsplanen, men då talar några av kompisarna raskt om för henne att den har IF Olsfors ändå sagt att barnen inte får vara på eftersom gräset kan bli slitet.

Frida Hedberg säger att en sak hon inte kommer att sakna är de kalla golven i Eriksdalsparken.

Kerstin Lundquist är en av föräldrarna som nästan alltid är där. Hon säger att IF Olsfors styrelse inte varit speciellt intresserad.

– De tyckte inte att mellan 17 och 25 barn en kväll i veckan är värt att lägga något krut på.

– Det är dålig stil av IF Olsfors att kasta ut oss barn, säger Andreas Lundquist.

Sista kvällen hade uppemot 35 barn hittat till fritidsgården. De ville vara med sista gången.

– Vi hade ett muntligt löfte om att få vara här i fem år, säger mamman Anne Olsen. Men det vill inte styrelsen kännas vid trots att fem personer hörde det.

Annons

Enligt IF Olsfors ordförande Patrik Eliasson är det en missuppfattning att föreningen utlovat fem år. Han säger att styrelsen beslutat att inte ha den typen av verksamhet längre.

– Det har inte varit några problem med verksamheten, men det innebar kostnader för oss med lokal och försäkring, säger han.

Det är ännu inte klart vad som kommer i stället.

Många möbler skänks nu bort. De får inte plats i Omegastugan. De barn som går kvar på Örelundsskolan även till hösten kommer att kunna fortsätta sitta i de röda sofforna. De blir nämligen mysmöbler i sexornas lokal Plejset.

Kerstin Lundquist säger att hon hoppas att det går att få plats för pingisbordet någonstans i Omegastugan. Det är populärt. IK Omega har även pratat om att köpa in utrustning för filmvisning som i så fall fritidsgårdsverksamheten kan få låna.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons