Annons

Saknar detaljplan till byggbar mark

Om det inte blir fart på planarbetet i Bollebygds kommun så står Olsfors och Hultafors utan byggbara tomter då efterfrågan är stor.
Bollebygd • Publicerad 16 september 2010
I Hultafors har markägarna börjat röja skog för ny väg till Fjällaberg.
I Hultafors har markägarna börjat röja skog för ny väg till Fjällaberg.Foto: Anne Engström
Paul Orrestrand hoppas på att planarbetet kommer igång så att de kommunala tomterna vid Örlid i Olsfors kan bebyggas.
Paul Orrestrand hoppas på att planarbetet kommer igång så att de kommunala tomterna vid Örlid i Olsfors kan bebyggas.Foto: Anne Engström

I Hultafors har markägarna Jan Lindberg, som köpt före detta Hultafors hälsocenter, och Bernt Davidsson stora byggplaner för Fjällaberg. De har redan börjat ta ner skog för att bygga en väg upp på berget.

Men de är medvetna om att planarbetet tar tid, så Jan Lindberg kommer att börja med renovering av byggnaden där hälsocentret legat i avvaktan på att detaljplanen skall bli klar och man kan bygga ett stort antal villor där uppe. I före detta hälsocentret kan det bli studentbostäder, 55+-boende och kontor.

Annons

I Olsfors står det mer stilla och Paul Orrestrand (S) har flera gånger tryckt på för att planavdelningen skall få mer resurser så att kommunal mark som finns där kan utnyttjas.

Det handlar om en stor markbit i Örlid och mark bakom bebyggelsen vid Eriksdalsvägen.

– Där finns redan VA framdraget till grannfastigheterna, så kostnaderna just där blir inte så stora som för tomter längre bort, säger Paul Orrestrand.

Han är bekymrad över att planerna skjutits fram i tiden.

– Utvecklingsplanen för Olsfors/Hultafors får inte bli hyllvärmare om vi vill leva upp till visionen om att fördubbla Bollebygds befolkning till 2050.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons