Annons

S efterlyser långsiktighet i skolan

Vad vill majoriteten med skolan?
Bollebygd • Publicerad 12 mars 2010

Rolf Söderlund (S) har i en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson (M) efterlyst en total genomgång av skolverksamheten inför nästa budget.

Frågan gäller förskolan, fritids, grundskolan, särskolan, individuell gymnasieutbildning och vuxenutbildning.

Annons

Rolf Söderlund säger att sedan Skolverket var i Bollebygd och gav kommunen gott betyg har det hänt en del. Nedskärningar har gjorts och fler planeras. Enligt Rolf Söderlund försvinner mer personal än vad som motsvarar elevantalets minskning. 2009 minskade personalen med 21 personer och 2010 planeras den minska med ytterligare elva personer. Alltså totalt 32 personer på två år. Hur länge är det realistiskt att fortsätta skära ner?

Hur klarar skolan att ge tillräckligt stöd när kravet på godkända betyg ökar från tre ämnen (svenska, matte, engelska) till totalt tolv för att komma in på högskoleförberedande studier? Hur hinner lärarna med alla skriftliga omdömen som skall utfärdas? Hur vänder vi trenden att fler elever måste gå individuella programmet i gymnasiet?

Rolf Söderlund ställer många frågor och vill att kommunfullmäktige har en seriös diskussion inför budgeten för 2011 om nuläget och framtiden.

Christer Johansson säger att visserligen är meningen med en interpellation att man skall svara vid nästa möte i kommunfullmäktige, men det är omfattande frågor så det kan hända att svaret kommer först vid mötet i maj.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons