Annons

R40-olyckan: Avlidna var hemmahörande i Marks kommun

En man och en kvinna från Marks kommun har avlidit efter krocken mellan en lastbil och personbil på riksväg 40 tidigare i dag.
Deras barn i 10-årsåldern överlevde med lindriga skador.
Härryda • Publicerad 3 november 2018 • Uppdaterad 4 november 2018
Foto: Johan Valkonen

– Anhöriga är underrättade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Göteborg.

De var hemmahörande i Marks kommun.

Annons

– Barnet i 10-årsåldern klarade sig med lindriga skador och var vid medvetande efter kollisionen, säger Johan Ljung.

Olyckan inträffade vid 13-tiden på riksväg 40 vid Bårhultsmotet mellan Mölnlycke och Landvetter.

Lastbilen färdades i riktning mot Borås när den fick sladd och åkte igenom mitträcket. Där kolliderade lastbilen med en mötande bil i vilken flera personer färdades. Kvar över vägbanan låg det avslitna mitträcket och trafiken stoppades på riksvägen.

Tidigt uppgav Tommy Nyman, polisens presstalesman, att olyckan var av allvarlig karaktär.

– Läget är allvarligt, och vi ska lyfta hela lastbilen. Det ser inte bra ut, sa han till BT strax efter olyckan.

Foto: Johan Valkonen

De två personer, en man och en kvinna, som färdades i lastbilen fördes också till sjukhus. Vid 15.45 på eftermiddagen meddelade Sahlgrenska universitetssjukhuset att de vårdades för lindriga skador.

Händelsen utreds som en trafikolycka med dödlig utgång.

– Vi kommer att se till att fordonen tas i beslag och hålla förhör med lastbilschauffören i den mån det går, säger Tommy Nyman.

Foto: Johan Valkonen

Initialt var det totalstopp i båda riktningarna på motorvägen. Senare öppnades ett körfält upp mot Borås. Mot Göteborg var det totalstopp men trafiken leddes om via Landvettermotet.

Vid 18-tiden var BT:s fotograf på plats. Då pågick ännu bärgningen av de inblandade fordonen, cirka fem timmar efter att olyckan hade inträffat. Då var köerna på vägen fortsatt långa.

Annons

Enligt Trafikverket förväntades först trafiken påverkas fram till klockan 17. Senare gav man besked om att det skulle pågå fram till klockan 22. Det ändrades senare till 00.45.

– Det är helt stopp. Jag såg röken från kollisionen, säger ett vittne till BT.

En ambulanshelikopter, samt räddningspersonal från flera stationer i Mölndal och Härryda, var också på plats och deltog i räddningsarbetet.

Under natten till söndagen pågick sedan arbete med att laga vägräcken. Ett körfält är avstängt och trafiken regleras av skyddsfordon, meddelar Trafikverket som har satt prognosen för när arbetet ska vara färdigt till klockan 04.

Här saknas innehåll

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Anne BengtssonSkicka e-post
Niclas LiljenbySkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons