Annons

Politikersvar om planer för Ballasjön

Här är de politiska partiernas svar på frågan vad de vill göra med Ballasjöns badplats.
Bollebygd • Publicerad 3 september 2010

Svaren har kortats.

Birgitta Losman (MP):

Annons

Håller helt med dig om att kommunen borde engagera sig mer i Ballasjön. Miljöpartiet har flera förslag för att göra något åt detta: Kommunen ska direkt gå in med 50 procent finansiering och tillsammans med Trafikverket se till att det byggs gång- och cykelväg Shell-infarten. Kommunen ska erbjuda fler ungdomar sommarjobb och en av många viktiga uppgifter skulle kunna vara att sköta om badplatsen vid Ballasjön.

Tyvärr har Miljöpartiet inte varit med och beslutat vilken budget och vilka uppdrag som ska ges i kommunen. Nu går vi i MP bland annat till val på de här frågorna och vi har också pratat med socialdemokraterna och vänsterpartiet om våra förslag, eftersom vi hoppas kunna bilda majoritet och styra kommunen tillsammans.

Trafiksäkerhetsrådet skulle kunna diskutera att försöka få ner hastigheterna där mycket folk går och cyklar och att få trafikljus till exempel vid infarten till Ballasjön så att de som ska över kan trycka för rött ljus.

Keijo Laine (KD):

Ballasjön var uppe på kommunstyrelsen. Folk borde veta att man inte skräpar ner. De slänger engångsgrillar i sjön. Vi pratade om att man borde sätta dit en typ av container i vilket man kunde slänga sina engångsgrillar. Ett bra förslag. Något måste i alla fall göras för att det ska se inbjudande ut att komma till Ballasjön.

Roland Andersson (C):

Om det är så dåligt vid Ballasjön som du skriver så anser jag att parkförvaltningen inte har gjort sitt jobb. Vad jag har förstått är det en attraktiv badsjö för många Bollebygdsbor och den närmaste från centrum. Alla kommunens badplatser skall vara städade och underhållna varje vecka, vid fint badväder måste städpatrullen vara där flera gånger varje vecka. Inför varje badsäsong måste badplatserna vara iordningställda, gallring av träd vara gjort, bryggor och bord skall vara hela. Jag lovar att ta upp frågan i kommunstyrelsen om jag blir omvald i valet 19 september. Och för att jag inte skall glömma det inför nästa badsäsong så vill jag att du skickar ett mail till mig i slutet på februari 2011.

Barbro Ridell (V):

Vänstern har ingen lista till årets val, så vi kommer inte att kunna agera politiskt efter valet på samma sätt. Men vi har beslutat att skriva en motion gällande våra sjöar i kommunen, där ju Ballasjön ingår, med förslag på att upprätta en plan för skötsel.

Christer Johansson (M):

Annons

Inom moderaterna är vi helt överens med dig om att vi måste ha en handlingsplan inför nästa års badsäsong för såväl Ballasjön som övriga kommunala badplatser: 1) Vilken utrustning ska finnas och vilken standard ska det vara på den? 2) Hur ska badplatserna skötas och vem ska göra det? 3) Är det möjligt att engagera frivilliga krafter (till exempel föreningar) som mot ersättning åtar sig att komplettera kommunen med regelbunden tillsyn av badplatserna? 4) Hur ska vi motverka skadegörelse och nedskräpning?

Vi kommer att ta till oss alla de synpunkter och önskemål som nu följer som ett resultat av dina frågor och förslag till åtgärder kommer vi att diskutera och presentera i god tid inför nästa års badsäsong.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons