Annons

Peter Rosholm, förstanamn för S i Bollebygd

På första plats... Peter Rosholm, förstanamn på Socialdemokraternas lista till kommunalvalet. Partiet har i dag elva mandat i fullmäktige.
Bollebygd • Publicerad 13 september 2010
Foto: Anne Engström

Hur går det för er i kommunalvalet?

– Alla andra partier säger att de tror de ska öka. Naturligtvis önskar och tror jag detsamma men mitt svar blir att det avgör väljarna på valdagen.

Annons

Varför ska Bollebygdsborna rösta på er?

– Bollebygd ska vara en bra kommun att bo och verka i. Grundläggande för detta är bra skola/förskola och bra omsorg. Efter flera års besparingar har barngrupperna blivit allt större och de anställda i omsorgen allt färre. Personalen sliter så mycket de orkar men räcker inte till. Därför är detta våra viktigaste frågor: mindre barngrupper och fler anställda i omsorgen. 7,5 miljoner kronor mer än alliansen vill vi lägga på detta. Musik och kulturskola vill vi starta hösten 2011.

Klimatförändringen pågår, trots detta finns det inget planerat miljöarbete i Eko-kommunen Bollebygd. Det vill vi ändra på.

Utvecklingsplan Töllsjö, fler hyreslägenheter, Bollebygdsvatten till Olsfors/Hultafors, fler gång- och cykelvägar, friluftsområde Rinna, bygga barnbassäng och bättre samarbete med byalag och föreningar och är andra exempel på saker vi vill genomföra.

Vad är din viktigaste valfråga?

– Arbetslöshet och speciellt ungdomsarbetslösheten är ett gissel. Att inte behövas, att inte få vara med. Vi vill att kommunen erbjuder alla arbetslösa ungdomar sysselsättning, utbildning, jobb eller praktik Detta är inte omöjligt om man vill. Det rör sig om nu 47 ungdomar.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons