Annons

Nya busstider engagerade på kommunfullmäktige

Kan boråsare klara att det tar fyra minuter längre att komma hem på kvällen efter en kväll i Göteborg?
Bollebygd • Publicerad 4 februari 2011

En fråga från Otto Andreasson (S) till kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson (M) om buss 101 ledde till en lång diskussion på gårdagens kommunfullmäktigemöte.

Otto Andreassons fråga var vilka kanaler kommunen använder för att få en förändring när det gäller buss 101 och de orimliga konsekvenserna av den nya turlistan för invånarna.

Annons

– Det har inte undgått någon att den senaste tidtabellsförändringen väckt en mängd protester. Vi använder alla kanaler vi har på tjänstemannasidan och på politikersidan, svarade Christer Johansson.

Ny ordförande i regionutvecklingsnämnden är Bollebygdsbon Birgitta Losman (MP). Hon har påtalat problemen via sina kanaler.

Bollebygd är en av landets mest pendlingstäta kommuner, men bättre förbindelser hit har även Borås och Göteborg nytta av.

Christer Johansson kunde meddela att Västtrafik vill ta upp samtal om kollektivtrafiken igen.

Otto Andreasson gav några exempel. Om man vill åka hem från Göteborg vid midnatt, så får man åka via Borås och är framme i Bollebygd ”redan” klockan 5 på morgonen.

– Det tar 4 minuter att åka in i Bollebygd. Efter klockan 19 skulle nog inte en boråsare tycka att det är så jobbigt om resan tar 4 minuter längre.

Christer Johansson hoppades på ännu mer engagemang nästa gång Västtrafiks trafikplan kommer på remiss för yttrande.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons