Annons

Nödutgång blir slutet för skrivargrupp

De har skrivit tillsammans i sju år, men nu är det slut. Diktsamlingen Nödutgång sätter punkt för skrivargruppen för ungdomar.
Bollebygd • Publicerad 30 maj 2008
Jimmy Olausson spelade piano vid skrivaravslutningen.
Jimmy Olausson spelade piano vid skrivaravslutningen.Foto: Anne Engström
Josefin Söderpalm läser sin dikt Molnskärvor som vänder alla begrepp upp och ner. Bo Sigvard Nilsson är fascinerad.
Josefin Söderpalm läser sin dikt Molnskärvor som vänder alla begrepp upp och ner. Bo Sigvard Nilsson är fascinerad.Foto: Anne Engström
Anna Olausson läser sin dikt "Lycka".
Anna Olausson läser sin dikt "Lycka".Foto: Anne Engström
Louise Müllerström var med från början.
Louise Müllerström var med från början.Foto: Anne Engström
Hanna Müllerström läser en dikt om svek.
Hanna Müllerström läser en dikt om svek.Foto: Anne Engström
Karin Dohrnér läser en gemensam dikt som gruppen skrivit.
Karin Dohrnér läser en gemensam dikt som gruppen skrivit.Foto: Anne Engström

När bibliotekarien Pernilla Wakman på Bollebygds bibliotek och författaren Bo Sigvard Nilsson startade skrivargruppen 2001 var deltagarna väldigt unga. Nu är flera på väg att sluta gymnasiet och det är dags att gå skilda vägar. I onsdags kväll avslutade de med diktuppläsning ur nya boken på biblioteket.

En cd med tonsatta dikter var gruppens första gemensamma projekt. Därefter skrev de en barnpjäs.

Annons

– Nu var det dags att ta steget till ett vuxet författande, säger Bo Sigvard Nilsson. Uppleva skrivandets allvar och gräva djupt i våra arketyper.

Louise Müllerström, Dennis Delwér, och Karin Dohrnér var med från början. Hanna Müllerström, Josefin Söderpalm, Anna Olausson och Ellen Huntington anslöt snart därefter.

– Som 12-åring skriver man allt man kommer att tänka på, säger Louise Müllerström. Nu censurerar jag mig själv mer, men det gäller att hitta balansen och inte censurera för mycket. Jag ser inte skrivandet som en kommande karriär, men är glad att jag har det med mig.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons