Annons

Matlagning och aktiviteter för sportlovslediga barn

När skolan stänger för lov gäller det att ha något att göra för alla lediga ungdomar. Ungdomsgården i Krafthuset inledde veckan med thaimat.
Bollebygd • Publicerad 17 februari 2010
Cia Lindström lagar sin Cias Chicken Thai, medan Linnea Lindström kollar så att Peter Erdman skär lagom stora bitar av ingredienserna.
Cia Lindström lagar sin Cias Chicken Thai, medan Linnea Lindström kollar så att Peter Erdman skär lagom stora bitar av ingredienserna.Foto: Anne Engström

Personalen fick stå för det mesta av själva matlagningen, medan ungdomarna stod för ätandet. Cia Lindström stod vid spisen och lagade till sin specialitet Cias Chicken Thai, medan Peter Erdman hade fullt upp att öppna konservburkar med bambuskott och annat som hör till och skära upp ingredienser efter Cias instruktioner.

Linnea Lindström övervakade så att de vuxna skötte sig och var till god hjälp med att hämta bortsprungna kaffetermosar och annat från andra delar av Krafthuset.

Annons

Daniel Borkmar underhöll med korttrick medan han väntade på maten. Det var inte lätt att se hur han bar sig åt.

När väl maten kom fram varnade alla skämtsamt för att det gällde att se till att ta innan Daniel hann fram om man ville ha något.

– Ni skulle sett när vi var i Skottland med demokratiprojektet, säger Peter Erdman. Då åt vi oss proppmätta på pizzabuffé och i bussen tillbaka till hotellet undrade Daniel om det skulle bli kvällsmat när vi kom fram.

Tonen är lite tuff, men mycket hjärtlig, mellan personalen och ungdomarna.

Måndagskvällen ägnades mest åt att spela spel, titta på film och äta av thaimaten, men i morgon torsdag kommer det att bli rejäl fart. Då gäller det att vara laddad för då drar hela gänget till Bollekollen och åker pulka, eller vad man nu kan hitta på att åka på, och grillar korv.

Planerna för torsdagen var vilda under måndagskvällen. Någon hade en kompis som hade åkt i en soffa med medar i en annan pulkabacke och funderade på om det skulle gå att ordna i Bollekollen också. En annan skulle ha med sig en innerslang från ett traktordäck att åka på, vilket inte är fullt så vilt.

Sportlovet i Bollebygd

Måndag 15 februari: Matkväll i Krafthuset med Cias Chili Thai kl 15–21.

Onsdag 17 februari: Ungdomsgården i Krafthuset öppen kl 15–21.

Torsdag 18 februari: Pulkarace med korvgrillning. Medtag något att åka på. Bollekollen kl 12.

Fredag 19 februari: Filmvisning. Ungdomsgården i Krafthuset kl 17–23.

Sportlovet i Hindås/Rävlanda/Hällingsjö

Tisdag 16 februari: Öppen skola, årskurs 6–9. Hindås skola kl 18–21.

Onsdag 17 februari: Öppen skola, årskurs 6–9. Myspys, mat och pulkaåkning. Rävlanda skola kl 12–21.

Söndag 21 februari: Barnens Vasalopp. Start Hindåsgården från kl 10.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons