Annons

Marknaden blev en blöt fest

Töllsjö marknad är en gammal tradition, men i går var nog fotbollsturneringen den mest välbesökta delen.
Bollebygd • Publicerad 19 september 2010
Matilda Martineau, Rebecka Larsson, Alexandra Leander, Emilia Lundälv, Nina Wensby och Elsa Blomgren har spelat en blöt match.
Matilda Martineau, Rebecka Larsson, Alexandra Leander, Emilia Lundälv, Nina Wensby och Elsa Blomgren har spelat en blöt match.Foto: Anne Engström
Moa Edrud, Sayeh Vafakhah, Valentina Valdivia och Felicia Karlsson har samlat på sig ballonger.
Moa Edrud, Sayeh Vafakhah, Valentina Valdivia och Felicia Karlsson har samlat på sig ballonger.Foto: Anne Engström

Töllsjö marknad har inte haft regn på 16 år, eller något sådant, så någon gång måste väl turen vända. Trots vädret hade en hel del folk tagit sig till Töllsjö för att handla lite prylar, bröd med mera av knallarna titta på fotbollsturneringen för pojk- och flicklag eller bara prata och träffa grannar och vänner.

Matilda Martineau, Rebecka Larsson, Alexandra Leander, Emilia Lundälv, Nina Wensby och Elsa Blomgren i Töllsjö IF hade fått en bra start på turneringen när BT träffade på dem vid kanten av planerna och de hoppades på en bra fortsättning.

Annons

Marknadsdansen var i alla fall väderanpassad. Dansbandet For You spelade inne i idrottshallen och där gick det bra att ta sig en svängom för den som ville.

Fotbollen är en stor del av marknaden och i går var det till väldigt stor del tappra föräldrar och anhöriga som rörde sig på marknadsområdet. Men det blev bättre ju längre dagen gick då solen började titta fram.

Bland marknadsstånden fanns bland annat Church on Wheels, MHF med sin kampanj mot rattonykterhet och flera politiska partier som passade på att dela ut information inför dagens val.

Bland försäljarna fanns honung från egen gård, smycken, hantverk i trä, skolklasserna som sålde hembakat och Röda korsets lotteri med mera.

Helena Hedlund från Gnomybutiken i Borås var en av de tappra knallar som kom trots vädret. Hon sålde bland annat kramdjur och handgjorda figurer och hon hoppades att det bättre vädret som kom under dagen skulle sätta fart på försäljningen.

Susanne Carlsson, som har Sussi’s design i Bollebygd, var lite orolig för sina smycken i fukten men vågade i alla fall sig på att komma till marknaden med sitt stånd.

Tivoliståndet fick i alla fall en och annan som ville åka karusell.

Men alla visade gott humör och kompisarna Moa Edrud, Sayeh Vafakhah, Valentina Valdivia och Felicia Karlsson tyckte att det var en toppenmarknadsdag.

De fick ju i alla fall massor av ballonger av alla partierna.

Och nästa år – då lovar Töllsjö vackert väder på Töllsjö marknad igen.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons