Annons

Lätt jobb få artister till Hindås

När Kulturhållplats Hindås bildades 2003 fick föreningen jaga artister till sina evenemang. Nu är situationen nästan den motsatta.
Bollebygd • Publicerad 6 december 2008

Ordförande Anders Sundin är nöjd med att föreningen växt till sig. Nu ligger den stadigt runt 400 medlemmar.

I början fick artistansvariga Anna Kuuse jobba för att få bra artister till Hindås.

Annons

– Nu har vi blivit etablerade, säger Anders Sundin. Och vi har lyckats få artister intresserade av oss. Vi fick tidigt hit West of Eden, ett keltiskinspirerat band som tagit sig rejält uppåt sedan dess.

Han hoppas få tillbaka dem igen, men deras gage har stigit sedan förra spelningen. Många spelningar kommer till genom att Kulturhållplats Hindås fått så gott rykte i musikerbranschen att artisternas managers hör av sig och vill att de skall bokas. Så var det med Bröderna Brothers, som i övrigt spelar hela december på Nefertiti i Göteborg.

Melanie Dekker från Kanada hade en spelning i våras och kan tänka sig att komma tillbaka med en ny gitarrist.

Lokalen tar 100 personer och under 2007 hade man 725 besökare på åtta föreställningar, alltså är det oftast utsålt.

Utöver kvällsevenemangen ordnas ett antal barnteaterföreställningar och danskurser under året.

Vårens program håller på att ta form. Helt klart är att publikmagneten Thomas von Brömssen kommer i mars. Föreningen jagar bland annat Claes Malmberg, som har bott i Hindås.

– Vår styrka är att vi har ett blandat utbud. Det gäller att hitta en balans. Vi kan inte bli hur smala som helst, men inte heller bara bjuda på det lättillgängliga.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons