Annons

Konstgräset blir försenat

Den oväntat kalla vintern försenade IF Olsfors nya konstgräsplan, men klubben klarar ekonomin ändå. Underlaget fungerar som en riktigt bra grusplan under tiden.
Bollebygd • Publicerad 12 februari 2010
Patrik Eliasson, Martin Backlund och Mikael Berntsson testar planen. Den håller bra.
Patrik Eliasson, Martin Backlund och Mikael Berntsson testar planen. Den håller bra.Foto: Anne Engström

Som BT berättat har IF Olsfors arbetat sedan i höstas med att förbereda för att lägga om sin fotbollsplan vid Eriksdalsparken med konstgräs. Arbetena beräknades då vara klara före jul, men så kom den ovanligt kalla vintern och nu får konstgräset vänta tills temperaturen tillåter att arbetet fortsätter.

Men under tiden används planen för träning, både av IF Olsfors egna lag och av Bollebygds IF:s lag från juniorer och nedåt i åldrarna som hyr in sig.

Annons

– Utan konstgräset har vi ändå en ovanligt bra grusplan, säger IF Olsfors ordförande Patrik Eliasson. En del av de klubbar som har konstgräs kan inte använda sina planer just nu. Vi har lagt mycket tid och engagemang på att få grusplanen att fungera under tiden.

Under tiden pågår arbetena inomhus för fullt. Hela bottenvåningen byggs om. Det blir fyra nya omklädningsrum för klubbar som hyr träningstider av IF Olsfors och två stora omklädningsrum för den egna klubbens behov.

Den nya planen blir en elvamannaplan med elljus och samtidigt förbereds för att senare anlägga en sjumannaplan.

Patrik Eliasson räknar med att klubben tappar lite intäkter i början av våren på grund av att uthyrningen fördröjs lite, men räknar med att kalkylen håller hyfsat ändå.

Det finns ett stort intresse för att använda konstgräsplanen när den är klar och nästan alla träningstider är redan tecknade.

– Vi har till och med fått en förfrågan från Stockholm av ett lag som vill lägga ett träningsläger här, säger Martin Backlund som är en av dem som bygger om lokalerna.

Som BT berättat garanterades IF Olsfors bidrag av Svenska fotbollsförbundet på 360?000 kronor och har fått sponsring på 850?000 kronor till arbetena. Bollebygds kommun har gått i borgen för ett lån från Swedbanks på tre miljoner kronor.

– Vi har haft ett stort stöd av Bollebygds kommun, säger Patrik Eliasson. Det hade inte gått att genomföra ett sådant här projekt utan att kommunen varit positivt inställd.

Bollebygds kommun har sett IF Olsfors satsning som en möjlighet att få en konstgräsplan. Då kommunen inte själv kan finansiera en plan är en borgen en billig lösning.

 IF Olsfors har funnits i drygt 80 år. Den har numera fotboll som enda verksamhet.

 Herrseniorlaget finns i division 6 och inom ungdomsverksamheten finns åtta lag i seriespel.

 I gruppen flickor födda 1992–1996 finns en ”akademi” med cirka 40 flickor fördelade på tre lag.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons