Annons

Kommunal fond gav äldreboende resa till kusten

Med hjälp av ett bidrag från en kommunal fond har Bollegården för fjärde året kunnat ta med en grupp boende till Onsala för att njuta av havsluft.
Bollebygd • Publicerad 10 juli 2018
Lunch och fika med havsutsikt fick gruppen njuta av på Onsalagården.
Lunch och fika med havsutsikt fick gruppen njuta av på Onsalagården.Foto: Privat

Det första året reste boende på äldreboendets korttidsboende, men i år är tredje året som demensavdelningarna åkte. Och den här gången var det en extra stor grupp. Totalt 24 boende (tolv per natt) och fyra ur personalen disponerade två hus på Onsalagården.

– Vi var dubbelt så många som förra året, säger Maria Holmberg i personalen. Boendet är handikappanpassat och fungerar bra.

Annons

Maria Holmberg har hållit i planering och sökt pengar ur en kommunal trivselfond till vistelsen.

Onsalagården bjuder på en behaglig miljö.
Onsalagården bjuder på en behaglig miljö.Foto: Privat

BT träffade de boende Lilly Althage Malmgren, Marianne Hedenström, Ingrid Andreasson, Karl-Erik Andersson, Inga Eriksson och Ruth Axelsson samt Catrin Gustavsson och Maria Holmberg ur personalen för att prata om resan.

– Vi åt gott och en del badade, och vi dansade, berättar de.

– Jag gillar havet när det är med i sånger men annars räcker det att bli lite våt om fötterna, säger Lilly Althage-Malmgren.

Hon är förtjust i sångtexter och deklamerar en vers som beskriver miljön:

– ”De klippiga skär och öar som vakt mot fienden stå.”

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons