Annons

Inga fel hittade på olycksväg

I tisdags eftermiddag inträffade två trafikolyckor på riksväg 40 vid Bollebygd. Räddningstjänsten påtalade redan för två år sedan att det sker ovanligt mycket olyckor på sträckan mellan Grönkullen och Kullamotet.
Bollebygd • Publicerad 20 februari 2008

Den första olyckan inträffade strax efter klockan 16 med en husvagn. I den andra olyckan strax före klockan 18 var en lastbil och en personbil inblandade. Den skedde något längre mot Göteborg. Olyckan vid 16-tiden var just på den sträcka mellan Grönkullen och Kullamotet som räddningstjänsten har varnat för.

I juni 2005 påtalade Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (SÄRF) för Vägverket att det är problem på vägsträckan. Då hade det åren 2001–2004 inträffat minst nio trafikolyckor där. Det kan ha varit fler eftersom inte alla olyckor leder till att räddningstjänsten tillkallas. Flera av dem var singelolyckor där man inte kunde säga något om varför de inträffat. En möjlig förklaring var vägbanans skick.

Annons

– Vi har varit där med Vägverket och kollat vägen senast i våras, säger Lars Kollgren, olycksutredare på SÄRF. Men vi vet fortfarande inte vad det beror på.

Morgan Wester, projektledare drift på Vägverket med ansvar för bland annat Sjuhärad, säger att den första misstanken var ojämnheter i vägbanan, men att det inte hittats några sådana.

– När det händer så många olyckor på en sträcka på hundra meter undrar vi givetvis, säger han. Vi hittar inga fel i vägbanan så vi har börjat fundera på om något i omgivningen distraherar förarna just där.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons