Annons

Härryda tar strid för Roskullen

Nu ansluter sig kommunpartiet i Härryda till de politiker som protesterat mot försäljningen av Villa Roskullen i Hindås.
Bollebygd • Publicerad 10 maj 2008

Partiet anser att det inte är första gången sektorn för samhällsbyggnad förorsakat kommunen problem.

Som BT berättat har politiker boende i Hindås protesterat mot försäljningen av Villa Roskullen.

Annons

I en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström (m) hänvisar Gunnar Carlsson (kp) till sin egen motion i februari 2008 om att arbetssättet inom sektorn för samhällsbyggnad försatt kommunens medborgare och politiska beslutsfattare i situationer där uppenbara brister lett till felaktiga beslut och betydande arbete och kostnader.

Gunnar Carlsson anser att exempel på felaktig hantering är det återtagna expropriationsärendet i Önneröd, undanhållande av underlag för expropriationsbeslutet i Södra Kullbäckstorp, påståendet om samråd och förhandlingar med Mölndal inför beslutet om Södra Kullbäckstorp, underlaget för beslutet om dragning av 400-kilovoltsledningen genom kommunen, framtagandet av detaljplaneändringar i Lahall-Finnsjön och kommunens domstolstrots i ett omskrivet färdtjänstärende.

– Nu kommer beslutet att tillåta bygdegårdsföreningen att sälja Villa Roskullen som ett ytterligare exempel, säger Gunnar Carlsson. En ledande tjänsteman har i strid med gällande detaljplan och förfogandeinskränkningen i det ursprungliga avtalet med Hindås bygdegårdsförening godkänt att Villa Roskullen säljs till en person som tänker använda det som bostad eller har möjlighet att göra vinster i mångmiljonklassen.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons