Annons

Här får de sina fiskar kalla

När isen lagt sig på Västra Nedsjön går det inte en dag utan att någon är ute på isen på sjön. Det är vinterfiske, skidåkning i spåren på sjön eller bara långa promenader.
Bollebygd • Publicerad 14 februari 2011
Håkan Olsson och hunden Gismo väntar ivrigt på napp. Svärfar har redan fått två abborrar.Foto: Anne Engström

Det fanns spår av fordon i snön så det kändes väldigt säkert att gå ut på sjön. Kan isen bära en bil så bär den nog en människa. Isen är riktigt tjock efter den här kalla vintern och det är ingen fara att ge sig ut just nu.

I närheten av campingen är det lätt att gå ut på isen för att fiska eller promenera. Det hade en hel del folk passat på att göra i går. På avstånd kunde man se folk promenera lite överallt på sjön. Och här och där hade fiskare sågat upp sina hål.

Annons

Håkan Olsson och hans svärfar Kennet Pors har kommit hela vägen från Alingsås tillsammans med hunden Gismo för att tillbringa dagen på Västra Nedsjön.

– I Alingsåstrakten kan man få riktigt bra fiske på Mjörn, men annars är det mest småsjöar, säger Kennet Pors. Här i Västra Nedsjön kan man få riktigt mycket fisk om man har tur. Det är en bra fiskesjö.

När Håkan Olsson ringde i går morse och ville ut på en fisketur var Kennet Pors inte nödbedd. Svärfar och svärson rustade sig med varma kläder och matsäck och gav sig iväg i minusgraderna till Hindås.

– Det var minus 16 i morse när vi åkte, säger han. Men det har stigit under dagen.

När BT träffade dem på förmiddagen var det bara 7,5 minusgrader och lite soligt.

Kennet Pors hade fått två abborrar.

– Men de var ganska små. Du skulle varit med förra helgen, då fick jag två abborrar på över kilot. Då kan man tala om fiske, säger Kennet Pors.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons