Annons

Guiden: Evenemangstips i Bollebygd

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.
Bollebygd • Publicerad 11 december 2019
Köp vedugnsbakat bröd i bakstugan på lördagens julmys i Bollebygds hembygdsgård.
Köp vedugnsbakat bröd i bakstugan på lördagens julmys i Bollebygds hembygdsgård.Foto: Anne Engström/Arkiv

SPRÅKKAFÉ

Kafé: Dags för årets sista språkkafé för dig som vill träna din svenska och för dig som vill hjälpa till.

Bollebygds bibliotek onsdag 11 december kl 17–18.30.

JULSTÄMNING I HEMBYGDSGÅRDEN

Annons

Julmys: Ät grötfrukost i Högagärdsstugan och besök sedan bakstugan för att köpa nybakat bröd. I Åsenstugan finns hantverk och lotterier, utställning av Barbro Mattinens akvareller med mera. Bollebygds lucia kommer klockan 12.

Bollebygds hembygdsgård lördag 14 december kl 10–13.30.

DIGITALA HJÄLPEN

Datorer: Träffas i grupp och prata om det ni behöver hjälp med på datorer, mobiltelefoner, paddor med mera med IT-bibliotekarie Elin Olson.

Bollebygds bibliotek tisdagar kl 13–14.

FIKA PÅ VÄGKORSET

Kafé: Kafé Vägkorset (korsningen Stationsvägen/Kungsbackavägen) har öppet med frivilliga krafter. Ta en fika till humant pris och umgås i trevlig miljö.

Vägkorset i Bollebygd, öppet måndag–onsdag kl 10–14.

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Boy konsthall visar Oktawian Bohdziewicz ”De döda tingens förarglighet” med vardagsföremål i helt nya sammanhang och proportioner till och med den 14 december. På Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek visar Christina Björck akvarell och collage under titeln ”Blå drömmar” till och med den 14 december. På Galleri Gyllene Hinden visas medlemmarnas alster med jultema fram till jul.

Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12–16. Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons