Annons

Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.
Bollebygd • Publicerad 13 november 2019
Riksteaterns Allt som är värt spelas i Bollebygd.
Riksteaterns Allt som är värt spelas i Bollebygd.Foto: Anna Huerta/Studio Annalog

SKRIV BOLLEBYGDS HISTORIA

Historia: Vill du vara med och skriva ner Bollebygds historia? Då ska du komma till informationsmötet som Bollebygds hembygdsförening och Vuxenskolan ordnar. Projektgruppen vill ha kontakt med alla som kan bidra med minnen främst från 1940-talet och fram till våra dagar. Gratis entré.

Nya museet, Bollebygds Hembygdsgård onsdag 13 december kl 18.30.

Annons

GÅ PÅ KOMMUNFULLMÄKTIGE

Politik: Varför inte lyssna när våra folkvalda debatterar politiken i kommunen? På dagordningen på torsdagens möte i kommunfullmäktige ska bland annat beslutas om budgeten för 2020–2022, skattesatsen 2020 och presenteras några inkomna motioner.

Bollebygdsskolans matsal torsdag 14 november kl 16.

PJÄSEN ”ALLT SOM ÄR VÄRT”

Teater: Bollebygds riksteaterförening får besök av en turnerande riksteaterensemble som framför pjäsen ”Allt som är värt”. Pojken är ju år, mamma ligger på sjukhus och pappa säger att hon har gjort något dumt för hon är inte lycklig. Pojken gör en lista till mamma på allt som är värt att leva för och den blir till slut 314 punkter. Pjäsen följer pojken genom livet ackompanjerad av hits från 1987 till i dag. Biljetter köps hos Görels eller i entrén.

Bollebygdsskolans aula tisdag 19 november kl 19.

FIKA PÅ VÄGKORSET

Kafé: Ta en fika till humant pris och umgås med andra Bollebygdsbor. Vägkorset ligger vid korsningen Kungsbackavägen–Stationsvägen och drivs av frivilliga.

Vägkorset i Bollebygd, öppet måndag–fredag kl 10–14.

UTSTÄLLNINGAR

Annons

Konst: På Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek ställer Rune Persson från Marks konstgrafiska verkstad ut grafik, måleri och collage till och med den 16 november. På Galleri Gyllene Hinden ställer Mikael Sandhagen och Björn Edsholm ut smide och motorsågskonst till och med den 20 november. På Boy konsthall ställer Jussi Järvinen ut queer smyckeskonst till och med den 16 november.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag–söndag kl 12–16.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons