Annons

Guiden

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.
Bollebygd • Publicerad 14 augusti 2019
Besök hantverksdagen i Bollebygds hembygdsgård på lördag.
Besök hantverksdagen i Bollebygds hembygdsgård på lördag.Foto: Anne Engström

MUSIK I SOMMARKVÄLL

Musik: Under rubriken ”Miracles och andra under” bjuder en projektungdomskör under ledning av Maria Särnbratt på kör- och solosånger om livet, kärleken och framtidsdrömmar.

Bollebygds kyrka torsdag 15 augusti kl 19.

Annons

LOPPIS PÅ VÄGKORSET

Loppis: Vägkorset i Bollebygd ordnar loppis. Det finns möjlighet att hyra bord (förbokas). Kaféet är öppet samma tid som loppisen.

Vägkorset (Stationsvägen/Kungsbackavägen) i Bollebygd lördag 17 augusti kl 10–14.

HANTVERKSDAG I HEMBYGDSPARKEN

Hantverk: Dags igen för Bollebygds hembygdsförenings traditionella hantverksdag. Hantverk inom trä, textil och brödbak visas. I Nya museet visas en utställning av Mona Johansson. Servering, lotterier och försäljning av hällbakat bröd finns.

Bollebygds hembygdspark lördag 17 augusti kl 11–14.

MC-TUR MOT BARNDIABETES

Motorcyklar: Templar Knights MC Club arrangerar ”Templars Charity Poker Run”. Köp ett startkort, åk en bana runt bland annat Hestrastugen, Hedared och Ödenäs cirka nio mil) på MC och samla fem spelkort till bästa möjliga pokerhand. Startavgiften går oavkortat till Barndiabetesfonden. Start och mål vid Forssa.

Start vid Forssa i Bollebygd lördag 17 augusti kl 11–12.

GE OCH FÅ TÅRAR PÅ LAKRIMATORIUM

Annons

Performance: Lakrimatorium (av det latinska lacrimosa som betyder ungefär tårfylld) är en deltagarbaserad performance som handlar om olika relationer till sorg och gråtande. Besökare vägleds till att antingen donera sina tårar eller hämta ut en donation. Verket är framtaget av Erika Lindahl (koncept, text, regi) och ges åtta gånger (fyra i augusti i Bollebygd och fyra senare i höst i Göteborg). Urpremiären är på lördag.

Boy konsthall i Bollebygd lördag 17 augusti kl 17.30, 18.30 och 20, söndag 18 augusti kl 14.30, 15.30 och 17.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons