Annons

Guiden – evenemangstips i Bollebygd

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.
Bollebygd • Publicerad 4 december 2019
Bollebygds lucia besöker julmarknaden i Bollebygd söndag 8 december och tisdag 10 december är det luciakröning och konsert i kyrkan.
Bollebygds lucia besöker julmarknaden i Bollebygd söndag 8 december och tisdag 10 december är det luciakröning och konsert i kyrkan.Foto: Anne Engström

PROVA PÅ HANTVERK

Hantverk: Testa olika hantverk med De Sju Häradernas Hemslöjdsförening. Den här veckan är temat ”Klä din Toarpskrona”. Föranmälan till agneta.kilborn@telia.com eller sms 070-2468156. Kaffe/te ingår i avgiften.

ABF-lokalen, Göteborgsvägen 17 i Bollebygd, torsdag 5 december kl 18–21.

Annons

FIKA OCH FYNDA

Kafé: Kuriosakafét på andra våningen i Hultafors bygdegård/station är öppet varannan lördag. Njut av god fika och hitta julklappen bland loppisfynden. På Vägkorset är det extraöppet på söndag i samband med julmarknaden och på måndag sjunger man julsånger med Kent Pettersson klockan 11.

Hultafors station lördag 7 december kl 11–14. Vägkorset i Bollebygd söndag 8 december kl 12–15, måndag–onsdag kl 10–14.

JULMARKNAD OCH LUCIA

Marknad: Fynda på årets julmarknad i Bollebygd med lotter, musik, dans kring granen och tomtebesök. Bollebygds lucia kommer klockan 15 och då avslöjas även Bollebygdsambassadören 2020.

Gästgivartorget i Bollebygd söndag 8 december kl 12–16.

LUCIAKRÖNING

Lucia: Bollebygds lucia bjuder på sång och kröns. Därefter är det konsert med solisterna Erik Persson och Felicia Ryberg samt barnkören, mellankören och ungdomskören under ledning av Maria Särnbratt, Torbjörn Widfeldt piano och Dan Evmark klaviaturer.

Bollebygds kyrka tisdag 10 december kl 19.

UTSTÄLLNINGAR

Annons

Konst: Oktawian Bohdziewicz ställer ut sina bruksföremål i mastodontstorlek i keramik hos Boy konsthall till och med den 14 december. Christina Björcks ”Blå drömmar” i akvareller och collage finns på galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek till och med den 14 december. Galleri Gyllene Hinden har medlemsutställning med jultema.

Boy konsthall, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12–16. Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons