Annons

Göte, 91: Träning håller mig ung

Träning är inget man behöver sluta med för att man når en viss ålder. Göte Olsson, 91 år, är den äldste som tränar på gymmet Genki i Bollebygd.
Bollebygd • Publicerad 21 september 2014
Foto: Anne Engström

– Träningen håller mig ung, säger han. Jag gör lite varje dag.

I yngre dagar var Göte Olsson en riktig kraftkarl som hade ett metallgjuteri i Göteborg.

Annons

– En läkare frågade mig hur jag fått mina muskler, säger Göte Olsson. Jag svarade att jag hade jobbat mig till dem.

Numera bor han i Tullebo i Bollebygd. Då sonsonen Jonas Granlund tog över gymmet Gym Å Sånt i Bollebygd, som han döpte om först till Styrkebolaget och senare till Genki, försökte sig Göte Olsson på styrketräning. Men det blev lite väl tung träning.

– När Jonas flyttade gymmet och byggde ut började han med Easylinemaskiner och då kunde jag börja igen, säger Göte Olsson. Jonas brukar säga till medlemmar som tvekar om att börja träna ”Testa Easyline. Det kan till och med min gamla farfar klara”.

Göte Olsson brukar träna med 60-plussare som kör cirkelgym måndagar och torsdagar.

Det övriga gänget träffas även tisdagar, men Göte nöjer sig med två tillfällen i veckan. Men varje morgon börjar han med att cykla i sängen, 50 varv åt varje håll, och sedan göra benlyft liggande på rygg.

– Det sätter fart på cirkulationen så att jag kommer igång på morgonen.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller som eBT.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons