Annons

Fyra månader för rattfylla och misshandel

Mannen köpte sprit och öl på Systembolaget, drack det i bilen och körde därifrån. Nu döms han för grov rattfylla och för misshandel av sambon.
Bollebygd • Publicerad 13 december 2008

Mannen, som är i 40-årsåldern och bor i Bollebygds kommun, dömdes av Borås tingsrätt till fyra månaders fängelse för grovt rattfylleri och misshandel. Han skall även betala skadestånd på 15500 till den misshandlade kvinnan.

I februari drack han 37 centiliter sprit och en starköl i bilen utanför Systembolaget. Han uppger att han drack för att han mådde dåligt och inte ville gå hem.

Misshandeln inträffade i april. Kvinnan satt i köket på en stol då han kom dit. De blev oense om ett paket mjölk och hon sparkade iväg en stol mot honom. Han skall då ha tagit stolen och slagit henne med den fyra–fem gånger mot överkroppen och huvudet.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons