Annons

Fyra år till för borgerligt Bollebygd

På valvakan i Bollebygd i natt gladdes den borgerliga alliansen åt att få behålla makten, men samtidigt var både de och Socialdemokraterna bekymrade över Sverigedemokraternas frammarsch.
Bollebygd • Publicerad 20 september 2010
Tre av de styrande borgerliga politikerna ? Keijo Laine (KD), Hannu Sutinen (FP) och Christer Johansson (M) ? kollar valprognoser. Det gick vägen och tillsammans med C får de fyra år till.
Tre av de styrande borgerliga politikerna ? Keijo Laine (KD), Hannu Sutinen (FP) och Christer Johansson (M) ? kollar valprognoser. Det gick vägen och tillsammans med C får de fyra år till.Foto: Anne Engström

När alla de fem distrikten i Bollebygds kommun var färdigräknade stod det klart att det borgerliga styret fortsätter. M, C, FP och KD fick 51,4 procent av rösterna och troligen 16 mandat. S och MP fick 42,1 procent och 13 mandat. Sverigedemokraterna tog 6,4 procent och fördubblar sin representation från ett mandat till två.

Christer Johansson (M) och allianspartnerna i C, FP och KD gläds åt fortsatt förtroende, men det mesta räknandet ägnades åt de mycket jämna rikssiffrorna.

Lars-Erik Olsson (S) och Margareta Malmsjö (M), båda boende i valdistrikt Olsfors, funderade på varför SD lyckats ta så många röster i främst Olsfors. 9,5 procent där är mer än dubbelt så många som i förra valet.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons