Annons

Full fart på luciadiskot

Luciadisko i Krafthuset i Bollebygd - då blev det fart på Bollebygds ungdomar. Ett hundratal besökare kunde räknas in efter en timme.
Bollebygd • Publicerad 13 december 2008
Några av tjejerna skämtar till det när discjockeyn spelar "I kissed a girl".
Några av tjejerna skämtar till det när discjockeyn spelar "I kissed a girl".Foto: Anne Engström
Se vilken stil på dansgolvet.
Se vilken stil på dansgolvet.Foto: Anne Engström
Ungdomarna släpper loss på dansgolvet.
Ungdomarna släpper loss på dansgolvet.Foto: Anne Engström
Efter en trög start fylldes dansgolvet.
Efter en trög start fylldes dansgolvet.Foto: Anne Engström
Kvastdansen fungerar som en riktig isbrytare.
Kvastdansen fungerar som en riktig isbrytare.Foto: Anne Engström
DJ B0rkmar stod för musiken på diskot.
DJ B0rkmar stod för musiken på diskot.Foto: Anne Engström

Tidigare hade Bollebygd en fritidsgård i Bollebygdsskolan, men numera håller man till i Krafthuset med det som bytt namn till ungdomsgård. Det har lett till ett ökat intresse bland ungdomarna för att gå dit.

Just när det gäller luciadiskot är besöksantalet ungefär detsamma som tidigare år, det vill säga cirka 100. Men gästerna tycker att det blir mer ombonat att ha diskot i Krafthuset. I skolans matsal kunde dansgolvet nästan kännas lite ödsligt.

Annons

Inträde till diskot var gratis för den som hade gårdskort och de andra kunde köpa ett gårdskort för halva priset, det vill säga 25 kronor, just i går kväll.

– Vi har sålt ett 30-tal nya gårdskort i kväll, beräknade ungdomsutvecklaren Johan Norbelie, som tillsammans med kollegerna Enrique Lobos och Cecilia Lindström utgjorde personal under kvällen.

DJ B0rkmar (Daniel Borkmar) stod för musiken under kvällen. Det var lite trögt precis i början men efter ett tag blev dansgolvet fyllt.

Till en början handlade det mest om diskodans, men man måste ju få kramas lite också så Madeleine Benjaminsson drog igång kvastdansen.

Den går ut på att man delar in alla i par och dansar tryckare, men en tjej och en kille har varsin kvast i stället för partner. Sedan gäller det att se till att byta ut kvasten mot en danspartner och den tjej eller kille som blir knackad på axeln måste ta kvasten i stället. Den som står med kvasten i handen när musiken tystnar åker ut, tills det slutligen bara är ett par kvar på golvet.

När väl alla hade parats ihop och man kunde sätta igång med kvastdansen blev det fart. Det bröt isen ordentligt för resten av kvällen, så sedan var det inga problem att dansa med varandra.

Men precis som i sagan om Askungen var det slut vid midnatt och då fick alla gå hem.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons