Annons

En halv miljon till Hulebäck

Hulebäcksgymnasiet har tilldelats Börssällskapets utbildningsstipendium på 500000 kronor för att ha utvecklat det naturvetenskapliga programmet NV tvär.
Bollebygd • Publicerad 27 september 2010

Stipendiet delas ut vid Börssällskapets styrelsemöte den 27 september.

– Vi är överväldigade över att ha fått stipendiet! Att bli uppmärksammade på det här viset stimulerar naturligtvis till att fortsätta satsa på skolutveckling. Det är extra roligt att vårt arbete engagerar även utanför den traditionella skolvärlden, säger Jan Östgärd, gymnasiechef på Hulebäcksgymnasiet.

Annons

Stipendiet, som delas ut för tredje gången, ska främja utvecklingen av undervisningen i Göteborgsregionens (GR) skolor. Hulebäcksgymnasiet har utsetts i samarbete med Göteborgsregionens kommunalförbund, som har lämnat förslag på kandidatskolor till Börssällskapet.

Utvecklingen av NV Tvär startade för fem år sedan och har gjorts av en grupp lärare på det naturvetenskapliga programmet. På NV tvär är fokus på elevernas kunskapsutveckling och utbildningen läggs upp tvärvetenskapligt. Detta innebär att samma frågeställningar tas upp och speglas parallellt i alla de olika ämnena som eleverna läser under en viss period.

Pengarna kommer att användas till en fortsatt utveckling av programmet. Målet är att ge eleverna större möjligheter att möta de ökande kraven i ett fortsatt studie- och yrkesliv efter gymnasiet.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons