Annons

Dansföreställning till Bollebygd

Efter coronastiltjen i evenemangsvärlden tar Bollebygds riksteaterförening dansföreställningen Månaderna till Bollebygd.
Bollebygd • Publicerad 5 oktober 2020 • Uppdaterad 9 oktober 2020
Huvudpersonen Marie möter Månaderna i dansföreställningen.
Huvudpersonen Marie möter Månaderna i dansföreställningen.Foto: Catherine Jirlow

Föreställningen, som spelas den 24 oktober är löst baserad på en slovakisk folksaga med teman som syskonrelationer, konkurrens, mobbning och rädslan att bli lämnad.

Bollebygds riksteaterförenings ordförande Ralph Utbult ser fram emot att äntligen kunna arrangera en föreställning i Bollebygdskolans stora matsal.

Annons

– Det känns ovanligt, pirrigt och spännande, säger han.

Föreställningen coronasäkras med rejäla avstånd mellan stolarna för publiken, ingen samling i foajén före eller efter föreställningen och ingen servering. Biljetter säljs inte på plats, utan måste förbeställas.

Publiken kommer att placeras glest i Bollebygdskolans stora matsal när den blir scen för dansföreställningen Månaderna.
Publiken kommer att placeras glest i Bollebygdskolans stora matsal när den blir scen för dansföreställningen Månaderna.Foto: Anne Engström

Huvudpersonen Marie är lite annorlunda och har en spindel som sin enda vän. Hennes mamma och syster vill gärna vara utan henne. De plundrar henne på hennes finaste ägodelar och skickar ut henne i skogen på omöjliga uppdrag. Där stöter Marie på Månaderna, som sinsemellan är väldigt olika men har en fin gemenskap och samarbetar. Marie blir snabbt förtjust. Men vad vill Månaderna Marie?

Månaderna kommer till Bollebygd.
Månaderna kommer till Bollebygd.Foto: Catherine Jirlow

Dansföreställningen Månaderna ingår i POK-projektet för barn och ungdom som syftar till att utvecklas som kompis utifrån demokratiska värderingar. Föreställningen använder klassiska och moderna uttrycksmedel i nya blandformer.

Här finns en trailer till föreställningen:

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons