Annons

Christer Johansson, Moderaternas förstanamn i Bollebygd

Partiet har i dag nio mandat i fullmäktige.
Bollebygd • Publicerad 10 september 2010
Foto: Anne Engström

Hur går det för er i kommunalvalet?

– De senaste valen har vi ökat varje gång och vi hoppas och tror att vi får ett ökat stöd också i år och att det betyder fortsatt majoritet för alliansen.

Annons

Varför ska Bollebygdsborna rösta på er?

– Bollebygds kommun växer och utvecklas på ett mycket positivt sätt. Vi har klarat de senaste årens ekonomiska nedgång med sådana resultat att vi nu har ekonomiska förutsättningar att satsa på det som är viktigt för att Bollebygd ska upplevas som kommunen där det är bra att bo och leva. Vi har också visat att vi är ett parti som gärna söker samarbete för att skapa en långsiktig och hållbar utveckling.

Vad är din viktigaste valfråga?

– Bollebygd växer för närvarande i en takt som vi inte upplevt tidigare och bland annat genom inflyttning av barnfamiljer ökar efterfrågan på såväl bostäder som platser i förskolan. Den viktigaste valfrågan blir därför att presentera trovärdiga planer för hur vi ska tillgodose dessa behov så att Bollebygd även i fortsättningen kan upplevas som en god boendekommun.

– Det allra viktigaste är att vi äntligen kommer igång med byggnationen av de två förskolor (12 avdelningar) och det LSS-boende som är planerade sedan länge men som har försenats bland annat genom överklaganden. Det är inte resursbrist som gör att barngrupperna ökar i storlek, det är brist på lokaler, så byggandet av de 12 nya avdelningarna är högst prioriterat av allt just nu.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons