Annons

BT frågar konferensdeltagarna

Vad kan din kommun få ut av samarbetet? Inom vilka områden ser du möjligheter till samarbete mellan kommunerna?
Bollebygd • Publicerad 13 maj 2009
Anders Lindal (M), Mark: Jag ser en fördel i att vi får snabbare kommunikationer, framför allt till Göteborg. Björlandakrysset blir en överfart från väg 156 vid Rävlanda. Det är ett utvecklingsområde för både Marks och Härryda kommuner. Kommunikationer drar till sig verksamhet, det gäller för oss att vara med på tåget. Vi måste börja planera nu för att få ett bygge färdigt 2020.
Anders Lindal (M), Mark: Jag ser en fördel i att vi får snabbare kommunikationer, framför allt till Göteborg. Björlandakrysset blir en överfart från väg 156 vid Rävlanda. Det är ett utvecklingsområde för både Marks och Härryda kommuner. Kommunikationer drar till sig verksamhet, det gäller för oss att vara med på tåget. Vi måste börja planera nu för att få ett bygge färdigt 2020.Foto: 
Grim Pedersen (M), Härryda: Först och främst är det bra att träffa ledamöter från andra kommuner. Samverkan ger styrka. Jag lärde mig idag att även Mark har något att vinna i och med att man pratar om att utvecklingsområdet är inom en timme från höghastighetsstationen.
Grim Pedersen (M), Härryda: Först och främst är det bra att träffa ledamöter från andra kommuner. Samverkan ger styrka. Jag lärde mig idag att även Mark har något att vinna i och med att man pratar om att utvecklingsområdet är inom en timme från höghastighetsstationen.Foto: 
Roland Andersson (C), Bollebygd: Samarbetet i BoHäM kan vara många frågor, inte bara järnväg. Vi har redan en gemensam IT-nämnd och bostadsbyggande är ett bra samarbetsområde speciellt mot Rävlanda.
Roland Andersson (C), Bollebygd: Samarbetet i BoHäM kan vara många frågor, inte bara järnväg. Vi har redan en gemensam IT-nämnd och bostadsbyggande är ett bra samarbetsområde speciellt mot Rävlanda.Foto: 
Barbro Ridell (V), Bollebygd: Vi kan samarbeta mer inom områden där vi kan dra nytta av varandras tjänster. Varje kommun måste inte bygga allt själv. Musikskola och bostadsbyggande är några exempel. Stationen vid Kråketorp blir ett nav. Jag hoppas på att kollektivtrafiken kan utvecklas genom kommunerna. Man skall inte behöva åka via Göteborg för att komma från Bollebygd till Härryda.
Barbro Ridell (V), Bollebygd: Vi kan samarbeta mer inom områden där vi kan dra nytta av varandras tjänster. Varje kommun måste inte bygga allt själv. Musikskola och bostadsbyggande är några exempel. Stationen vid Kråketorp blir ett nav. Jag hoppas på att kollektivtrafiken kan utvecklas genom kommunerna. Man skall inte behöva åka via Göteborg för att komma från Bollebygd till Härryda.Foto: 
Hanna Svensson (S), Mark: Det viktiga är att få fram kommunikationer så att det går lätt att resa. Framför allt är det viktigt för arbetsmarknaden, att kunna pendla dagligen till jobbet. I min diskussionsgrupp pratade vi om att samarbeta även inom annat. Alla kommuner behöver inte göra allt.
Hanna Svensson (S), Mark: Det viktiga är att få fram kommunikationer så att det går lätt att resa. Framför allt är det viktigt för arbetsmarknaden, att kunna pendla dagligen till jobbet. I min diskussionsgrupp pratade vi om att samarbeta även inom annat. Alla kommuner behöver inte göra allt.Foto: 
Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons